Pas na de zomer weer bevallingen in Nieuwegeins ziekenhuis

Pas na de zomer weer bevallingen in Nieuwegeins ziekenhuis

Zwangeren kunnen voorlopig nog niet terecht in het Nieuwegeinse Antonius Ziekenhuis voor bevallingen. Het ziekenhuis verwacht tot eind september nog nodig te hebben om weer op volle sterkte te komen met het personeel voor Geboortezorg. Vrouwen moeten daardoor uitwijken naar Utrecht waar het erg druk is omdat er in Woerden ook geen geboortecentrum meer is. Vanaf eind volgende week vinden er wel weer geplande keizersnedes plaats in Nieuwegein.

Het St. Antonius zag zich eind april genoodzaakt deze tijdelijke maatregel te nemen om veilige geboortezorg te kunnen blijven waarborgen ondanks het acute personeelstekort.

“We begrijpen dat dit voor zwangeren en verloskundigen, met name uit Nieuwegein en omgeving, heel vervelend is als je voor je bevalling aangewezen bent op het ziekenhuis. We willen daarom zo snel als mogelijk weer terug naar de oude situatie”, aldus Yvonne Boerkamp, afdelingshoofd Geboortezorg.

Nieuw personeel

Dat kan echter pas wanneer er weer voldoende personeel beschikbaar is om veilige kwaliteit van zorg te bieden aan moeder en kind op beide locaties. En dat kost tijd volgens het ziekenhuis. Tijd die nodig is om personeel te werven, zieken te re-integreren, nieuwe medewerkers in te werken én verpleegkundigen op te leiden tot gespecialiseerd verpleegkundigen. Het ziekenhuis verwacht daar in ieder geval nog tot en met september dit jaar voor nodig te hebben.

Foto: Pixabay