Plannen recreatieplas Cattenbroek ontvouwd

Plannen recreatieplas Cattenbroek ontvouwd

Recreatieplas Cattenbroek in Woerden krijgt een ‘speels gebouw; en een zwemwatervoorziening in de open lucht. Dat is tenminste het winnende idee waarmee de recreatieplas de komende tijd wordt doorontwikkeld. De plannen werden donderdag gepresenteerd aan de gemeenteraad.

De gemeente Woerden riep ondernemers op om met ideeën te komen voor Cattenbroek. De keuze viel op het plan van de Woerdense ondernemer Marijn van Amstel-Okkerman omdat het tijdens alle seizoenen van het jaar voorziet in een gevarieerd aanbod.

Het geselecteerde plan biedt voor alle leeftijden wat wils, binnen én buiten. De ondernemer heeft als eigenaar van de Pretfabriek aan de Oostzee in Woerden ervaring in de recreatiebranche. Zij wil deze activiteiten voor de kleintjes meenemen naar het gebied bij de recreatieplas. Trampolines, klimgelegenheden en mogelijk een high rope-parcours moeten het gebied ook voor oudere leeftijdsgroepen aantrekkelijk maken. Daarnaast is er ruimte voor een groot strand, een peuterstrand, horeca en evenementen. Ook is er rekening gehouden met een eigen plek voor Watersportvereniging Woerden.

Om de plannen te kunnen ontwikkelen, moet het huidige bestemmingsplan nog wel worden gewijzigd. Zo is het gebouw groter dan nu is toegestaan en kan bebouwing effect hebben op de wind. Dit kan weer gevolgen hebben voor de watersport.

Op 11 april tekenen de betrokken partij een overeenkomst. Bij de ontwikkeling van het gebied zijn onder meer de gemeente Woerden, recreatieschap Stichtse Groenlanden en een stuurgroep betrokken.