Politie grijpt in na mislopen promotie Sportlust

De Woerdense club Sportlust verloor vandaag met 2-3 van WHC en promoveert daarmee  niet naar de hoofdklasse. Na het afloop moest de politie ingrijpen omdat de supporters van Sportlust en WHC tegenover elkaar stonden op het veld. De onrust ontstond toen enkele supports een spandoek in brand wilden steken.

We zijn gebeld vanwege een uit de hand gelopen voetbalwedstrijd. Gelukkig konden agenten de situatie snel sussen en hoefde er niemand te worden gearresteerd”, aldus een woordvoerder van de politie Midden-Nederland tegen de redactie van het Algemeen Dagblad

Sportlust ging met een goed gevoel de rust in. Want op slag van rust bracht Rick van Wils de Woerdenaren op 1-0 voorsprong. Dat goede gevoel werd na rust meegenomen, want de tweede helft was nog geen tien minuten bezig of de 2-0 stond op het scorebord. Zakaria Issarti was de doelpuntenmaker.

Met nog 25 minuten spelen werd de spanning weer teruggebracht in de wedstrijd. Jonathan van Marle kopte raak namens WHC. Die spanning bleef tot de slotfase voelbaar. Dat bleek terecht te zijn want in de 89e minuut maakte Van Marle, met zijn tweede van de middag, de 2-2. Hierdoor leek de wedstrijd op verlenging af te stevenen, maar het werd nog erger. In de blessuretijd was het opnieuw Van Marle die scoorde namens WHC en zijn ploeg daarmee het ticket voor de hoofdklasse bezorgde.