Politie pakt Woerdense drugsdealers op

Politie pakt Woerdense drugsdealers op

De politie heeft in een onderzoek afgelopen half jaar vijf mannen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Twee van hen komen uit Woerden en een uit Linschoten. De mannen worden verdacht van het dealen van drugs in de gemeenten Nieuwkoop en Kaag en Braassem.

De politie kwam de verdachten op het spoor na verkeerscontroles waarbij twee automobilisten werden staande gehouden. De controles werden verricht na meldingen van overlast van drugsgebruik. Bij de controles trof de politie ponypacks met cocaïne aan in de auto’s en vermoedde dat de mannen zich bezighielden met drugsdealen. De drugs werden in beslag genomen. Het politieteam Kaag en Braassem startte een onderzoek naar de vermoedelijke drugshandel en sprak meerdere getuigen en afnemers. Uit het onderzoek kwam naar voren dat er drugs werd afgenomen in onder meer Woerdense Verlaat, Noorden en Ter Aar.

De verdachten, twee mannen van 25 en 26 jaar uit Woerden, een 29-jarige man uit Linschoten, een 29-jarige man uit Ter Aar en een 20-jarige man uit Leiden zijn inmiddels voorgeleid bij justitie. De verdachten zijn in afwachting van de zitting in vrijheid gesteld.