Politie treft hennepkwekerij aan op afgebrande zolder in Hekendorp

Politie treft hennepkwekerij aan op afgebrande zolder in Hekendorp

In de woning aan de Prinses Wilhelminastraat in Hekendorp brak vanochtend een zolderbrand uit. Op de zolder van de Woning trof de politie een hennepkwekerij aan. Reden voor de Oudewaterse burgemeester Pieter Verhoeve een besluit tot tijdelijke sluiting van de woning voor te bereiden.

Brand

Vanmorgen brak ik alle vroegte brand uit op de zolder van de betreffende woning in Hekendorp. Door de uitslaande vlammen moesten ook de naastgelegen woningen worden ontruimd. Gelukkig kon de met meerdere wagens uitgerukte brandweer vrij snel het sein brand meester geven. Omdat op zolder een hennepkwekerij is aangetroffen, is het zeer aannemelijk dat de brand daardoor is ontstaan.

Sluiten panden

Vorig jaar ontmantelde de politie twee hennepkwekerijen en deed een inval bij een woning aan de Oude Singel. Daar trof de politie drugs aan. Een woning aan de Heemraadsingel – waar de politie een hennepkwekerij oprolde – ging voor drie maanden op slot. Op grond van het zogenaamde Damocles-beleid kan de burgemeester panden (tijdelijk) sluiten waar de politie drugs aantreft.

Verhoeve is voornemens dit ook te doen voor de woning in Hekendorp. Verhoeve:

“Bij de sluiting van de woning aan de Heemraadsingel gaf ik al aan dat hennepteelt minder onschuldig is dan het lijkt. Het is een misdrijf en dus strafbaar en het is gevaarlijk voor de omgeving, omdat er brand kan ontstaan. Het voorval in Hekendorp laat zien dat dit niet denkbeeldig is”, aldus Verhoeve.