Politie zoekt getuigen van autobrand aan de Schoener

De autobrand aan de Schoener in Woerden was woensdag een van de onderwerpen in het tv-programma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht. De politie doet onderzoek naar de brand en roept getuigen op zich te melden.

Bewoners van een woning aan de Schoener in Woerden schrikken in de nacht van 29 op 30 augustus wakker van een knal. Als ze naar buiten kijken, staan hun twee auto’s en motor in lichterlaaie. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om brandstichting.

De bewoners zijn bang dat het vuur overslaat op de woning en vluchten via de achterkant naar buiten. De brandweer heeft het vuur snel onder controle, maar kan niet voorkomen dat de voertuigen volledig uitbranden.

BRANDSTICHTING

Op basis van sporenonderzoek constateert de politie dat de brand doelbewust was gericht op de bewoners. Het is dus geen willekeurige brandstichting. De recherche probeert te achterhalen wat de achterliggende gedachte van de dader of daders is geweest. Als er mensen zijn die hier meer over weten, dan hoort de politie dat graag.

REEKS AUTOBRANDEN

Dit was niet de eerste autobrand in Woerden; in de afgelopen zomer zijn meer voertuigen in vlammen opgegaan. Op dit moment is niet zeker of er een verband is tussen die autobranden en de brand aan de Schoener.

ONDERZOEK

De reeks autobranden die eerder deze zomer plaatsvonden zijn uitgebreid onderzocht, maar dat heeft niet geleid tot de aanhouding van dader of daders. Die onderzoeken liggen nu stil, maar als daar nieuwe informatie over binnenkomt, gaat de recherche er weer mee aan de slag.

GETUIGEN

De politie zoekt mensen die in de uren, maar ook dagen voor de brand iets verdachts hebben gezien bij de woning aan de Schoener. Of misschien zijn er mensen die iets hebben gezien van de brandstichting of informatie hebben over de aanleiding van de brandstichting.

Alle informatie is welkom; u kunt bellen naar de tiplijn: 0800 – 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie