Project Carillon & DJ genomineerd voor Jacob van Eyckprijs

Project Carillon & DJ genomineerd voor Jacob van Eyckprijs

Het project Carillon & DJ van de Stichting Carillon Woerden is één van de elf genomineerden voor de Jacob van Eyckprijs 2017. De nominatie is voor het optreden van de Antwerpse beiaardier Carl van Eyndhoven dat hij samen met de Woerdense DJ Martin Damen gaf. Martin is dan ook erg blij met de nominatie.

“Ik had deze nominatie echt niet aan zien komen. Het kwam totaal onverwacht. Het mooie is dat wij echt een team waren de beiaardier en ik. Wij zouden dit graag door heet Europa willen doen. Het is echt een uniek project. En wat is het geweldig dat we genomineerd zijn.”

Bijzonder project

In oktober vorig jaar was het Woerdense Kerkplein het decor van dit bijzonder project. Het unieke optreden van de beiaardier en DJ trok veel toeschouwers.

Eind maart vorig jaar won het ‘Carillon en DJ-project’ The Game, waarbij scholieren van het Kalsbeek College een raadsvergadering nabootsten en hun project de meeste stemmen kreeg. Het winnende team kreeg een cheque overhandigd van € 2.000,00 om het project te realiseren. The Game kreeg nu dit vervolg.

Jacob van Eyckprijs

Op vrijdag 2 juni reikt het Utrechts klokkenluiders Gilde voor de derde keer de Jacob van Eyckprijs uit. Met deze prijs wil de klokkenluiders gilde de aandacht vestigen op het gebruik van luid- en beiaardklokken in Nederland en Vlaanderen. De prijs bestaat uit de bronzen Jacob van Eyckpenning en een geldbedrag van €2.000 euro.

Video: Stichting Carillon