Raad Woerden blokkeert crematorium Geestdorp

Raad Woerden blokkeert crematorium Geestdorp

De politieke partijen Lijst van der Does, Inwonersbelangen, CDA en ChristenUnie/SGP hebben de komst van een crematorium op het Woerdense Geestdorp tegen gehouden. Ze stemden donderdag tegen het plan om een uitvaartcentrum op te zetten in het buurtschap.

Er is al tijden verzet tegen het crematorium in Geestdorp. Omwonenden zijn bang voor luchtvervuiling en verkeerschaos. Ook zijn er inwoners die principiële bezwaren hebben tegen de komst van een verbrandingsoven.

Grondige aanpak

De afgelopen jaren werd er 200.000 euro uitgegeven om te onderzoeken of het plan haalbaar was. Er werden onderzoeken gedaan naar verkeersstromen, de belastbaarheid van Geestdorp, de loop van paarden langs het crematorium, luchtkwaliteit en milieu.

Op bewonersavonden werd de stemming onder de bevolking gepeild. Ondanks de kostbare en grondige aanpak kreeg de raad de handen niet op elkaar voor een crematorium op Geestdorp.

De mogelijkheid voor een crematorium op een andere locatie in Woerden blijft wel bestaan. De vraag is alleen wanneer de gemeenteraad een beslissing over een nieuwe locatie neemt. Mogelijk wordt dat besluit over de verkiezingen van 2018 heen getild.