Recordopbrengst Kerstactie voor Voedselbank Woerden

Recordopbrengst Kerstactie voor Voedselbank Woerden

De Lions club Woerden hebben afgelopen vrijdag en zaterdag een recordopbrengst aan boodschappen binnengehaald voor de Voedselbank tijdens de jaarlijkse kerstactie. Samen met leden van de scouting, maatschappelijke stagiaires en medewerkers van de Voedselbank, werd bij zes supermarkten in Woerden, Kamerik en Harmelen het winkelend gevraagd om een of meer extra producten aan te schaffen en te doneren aan de Voedselbank. In totaal werden er meer dan 500 dozen vol met boodschappen opgehaald. En dat is meer dan vorig jaar toen werden er 437 dozen ingezameld. Alle producten komen ten goede aan de Voedselbank in Woerden en haar klanten.

Groei Woerdense Voedselbank

Volgens Lineke Brillemans van de Voedselbank ligt de waarde van de opbrengst tussen de 40.000 en 50.000 euro en is dit, te samen met allerlei andere giften, voldoende voor bijna een half jaar hulp.

Ondanks dat het lijkt alsof het in Nederland economisch beter gaat, is het aantal gezinnen in Woerden dat afhankelijk is van de Voedselbank dit jaar gestegen tot 120. Dit is in één jaar tijd een stijging van meer dan 50%. Om deze gezinnen voor langere tijd te voorzien van onder andere etenswaren en schoonmaak- en persoonlijke hygiëne artikelen zoals tandpasta en luiers, is de Voedselbank afhankelijk van allerlei donaties.

Hartverwarmende reacties

Ook dit jaar waren de reacties van het winkelende publiek hartverwarmend en werden er soms boodschappenkarren vol met producten of zelfs geldbedragen geschonken waarmee alsnog boodschappen werden gedaan. Opvallend was dit jaar de schenking van 50 kilo kaas en 30.000  saucijzenbroodjes door een voedselproducent.

“De kerstactie werd dit jaar alweer voor de zevende keer georganiseerd. Eerst was het alleen op vrijdag bij vier supermarkten, afgelopen jaren bij zes supermarkten, met uitgebreidere tijden”, aldus Wouter Verboon, president van Lions Woerden.

Hij is blij dat alle supermarkten belangeloos meewerken, extra producten gratis ter beschikking stellen, en dat het winkelend publiek ook in grote getallen producten koopt.

Foto’s: Lionsclub Woerden