Reflex blijft ploeteren voor kampioenschap

Het is dringen in de top 3 van de korfbalcompetitie. Reflex strijdt samen met Almere en Alphen a/d Rijn om het kampioenschap. Het is stuivertje wisselen voor de koppositie.

Afgelopen zaterdag stonden er twee belangrijke wedstrijden op het programma. Reflex stond klaar om af te reizen naar Weesp om het tegen Argus op te nemen. Tijdens de thuis wedstrijd tegen deze ploeg had Reflex met een mooie 21-10 gewonnen, dus een mooie partij lag in het vooruitzicht.

De andere belangrijke wedstrijd binnen de competitie was Alphen a/d Rijn (Tempo) tegen Almere (EKVA). Bij winst voor de Alphenaren zou het weleens erg moeilijk kunnen worden voor de Woerdenaren. De spelers van Reflex volgden deze wedstrijd dan ook op de voet. De spelers uit Almere bleken niet sterk genoeg en daarmee heeft Alphen haar positie versterkt.

De wedstrijd Reflex tegen Argus ging rustig van start, maar kwam daarmee ook langzaam op gang. Bij beide partijen mochten de doelpunten niet direct vallen. Uiteindelijk wisten de Woerdenaren toch vijf mooie afstandschoten en een doorloopbal te maken, Reflex ging met een 1-6 voorsprong de rust in.

Tijdens de tweede helft bleef Reflex zoeken naar de kansen door hun eigen spel te spelen. De spelers uit Weesp wisten ook een aantal keer te scoren, maar dat mocht het verschil niet meer maken. Uiteindelijk hebben de korfballers van Reflex de punten mee gebracht naar Woerden. Een duidelijke overwinning van 4-14. Volgende week heeft het eerste team van Reflex een vrije zaterdag.

Aanstaande zaterdag komt wel het tweede team van Reflex in actie om haar kampioenschap veilig te kunnen stellen. Met een nipte voorsprong op de huidige nummer twee, zal het tweede team van Reflex het opnemen tegen De Vinken in Vinkeveen. De wedstrijd zal om 16.45u aanvangen in sporthal De Boei. Publiek is van harte welkom.