Rijnstraat per 24 december afgesloten voor autoverkeer

Rijnstraat per 24 december afgesloten voor autoverkeer

Per 24 december wordt de verzinkbare paal in de Rijnstraat geactiveerd. Dit betekent dat de Rijnstraat gedurende bepaalde uren dagelijks is afgesloten voor autoverkeer.

Eerder is gecommuniceerd dat de paal per 1 november jl. actief zou zijn. Door allerlei oorzaken is dit helaas niet gelukt. Nadat het systeem is aangesloten op het elektriciteitsnet is het getest. Ook zijn de transponders (afstandsbediening voor het bedienen van de paal) geprogrammeerd en de bijbehorende ontheffingskaarten uitgedeeld. Het KAR-systeem, dat ervoor zorgt dat hulpdiensten te allen tijde de Rijnstraat in kunnen, is uitvoerig getest. Alle testen zijn geslaagd en het systeem blijkt goed te functioneren. Dit betekent dat de paal omhoog gezet kan worden.

Tijden afsluiting

In overleg met Stadshart Woerden is bepaald dat de Rijnstraat per 24 december afgesloten zal zijn voor autoverkeer op:

  • Maandag tot en met donderdag vanaf 12.00 uur tot 18.30 uur
  • Vrijdag van 12.00 uur tot 21.00 uur
  • Zaterdag van 9.00 tot 18.30 uur
  • Op koopzondagen van 12.00 tot 18.00 uur
  • Tijdens evenementen (zoals bijvoorbeeld de Koeiemart en het Straattheaterfestival) de gehele dag.

Mochten er in de toekomst wijzigingen zijn in de uren waarop betaald geparkeerd moet worden, of de openingstijden van de winkels, dan worden mogelijk de tijden van afsluiting van de Rijnstraat herzien.

Ontheffingen

Ontheffingen kunnen worden verleend aan een beperkt aantal belanghebbenden die aantoonbaar in de Rijnstraat moeten zijn met een auto tijdens de afsluiting. Bijvoorbeeld aan nood- en hulpdiensten, bij verhuizingen of bij uitvoering van werkzaamheden waarvoor aantoonbaar een auto noodzakelijk is.

Parkeren in de Rijnstraat met een ontheffing is niet toegestaan. Is parkeren wel nodig, dan zijn de regels van kracht die ook zonder ontheffing gelden.