Rondje Zegveld brengt 2500 euro op voor goed doel

Rondje Zegveld brengt 2500 euro op voor goed doel

321 lopers deden afgelopen zaterdag mee aan het hardloop evenement ‘Rondje Zegveld’. Met het evenement wilde de Zegveldse Bart Bremmer aandacht vragen voor de marathon die hij gaat lopen in Uganda. En dat is gelukt want heel het dorp liep uit om mee te lopen of om langs de kant de lopers aan te moedigen.

“Het was een drukte we hadden 250 mensen verwacht bij de start maar dit waren er uiteindelijk 321. Daar waren we als organisatie natuurlijk heel blij mee. Het was een geslaagde dag met perfect hardloopweer.”

De deelnemers konden kiezen voor een afstand van 5 of 10 km. Voor de kinderen was er een speciale route van 1,5 km.

Compassion

Bart wilde met het Rondje zoveel mogelijk geld ophalen voor Copassion, een organisatie die zich inzet voor kansarme kinderen in ontwikkelingslanden. Met het evenement werd zaterdag €2.500 euro opgehaald. Naast een grote groep volwassenen stonden er ook een hoop kinderen aan de start.

“Ik vond het erg leuk dat er ook een hoop kinderen mee liepen. Zij hebben met hun rondje van 1,5 km €500 euro bij elkaar opgehaald. Dat vindt ik erg knap van ze.”

Bart heeft het gewenste bedrag nu bij elkaar kunnen krijgen en vertrekt 12 mei naar Uganda om daar een marathon te lopen.

Het evenement was zeer succesvol en daarom wil de organisatie volgend jaar een herhaling organiseren uiteraard weer voor het goede doel.

Foto: Ton van Westerop