Rotaryclubs halen tijden triathlon 5500 euro op voor Oeganda

Rotaryclubs halen tijden triathlon 5500 euro op voor Oeganda

Vier teams hebben tweede Pinksterdag namens Rotary deelgenomen aan de Triathlon 2017 in Woerden. Er werd gezwommen (1 km), gefietst (40 km) en hardgelopen (10 km). Doel was zoveel mogelijk geld binnen te halen voor een water- en sanitatieproject van de twee Woerdense Rotaryclubs. En dat is gelukt; met hulp van sponsors en donateurs maakten de vier teams met hun sportieve prestaties het benodigde bedrag 5.500 euro compleet.

Schoon water

Schoon water voor iedereen is een van de speerpunten van Rotary International. De twee Rotaryclubs in Woerden zamelen geld in voor een ziekenhuis in Oeganda. Daar wordt samen met de stichting Tusaidiane een installatie gebouwd voor de opvang, zuivering en opslag van drinkwater. Het ziekenhuis zelf draagt 20% van de projectkosten; de Rotaryclubs zorgen voor de rest. Het ziekenhuis richt zich op het leveren van goede en betaalbare zorg aan mensen in het district Runkugiri. Jaarlijks worden in het ziekenhuis ongeveer 25.000 patiënten behandeld.

Op dit moment is het ziekenhuis nog afhankelijk van een waterput, waaruit water wordt opgepompt. Dat water is echter niet te gebruiken als drinkwater, daardoor moeten patiënten dure flessen drinkwater kopen.

Triathlon

De Woerdense Rotaryclubs zien de deelname aan de Triathlon als een mooi evenement om samen met sporters en sponsors geld bij elkaar te brengen voor een sympathiek doel. Dat past ook in de doelstellingen van beide Woerdense clubs van maatschappelijk betrokken professionals.

Foto: Alex de Kuijper