Rotterdammer aangehouden als tweede verdachte beschieting Panorama gebouw

Rotterdammer aangehouden als tweede verdachte beschieting Panorama gebouw

De politie heeft maandag een tweede verdachte opgepakt vanwege de beschieting van de redactie van Panorama. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door het blad zelf.

Het gaat om een 25-jarige man uit Rotterdam. “Het is niet bekend of hij lid is van een Outlaw Motorcycle Gang”, meldt de politie. De verdachte zit in volledige beperking.

Woerdenaar

De politie hield de ochtend na de beschieting al een eerste verdachte aan, een 41-jarige Woerdenaar. Hij is de baas van de Woerdense motorclub Caloh Wagoh MC Main Triad. Begin deze maand bepaalde de Raadkamer van de Amsterdamse rechtbank dat hij nog 90 dagen vast blijft zitten.

Uit onderzoek was naar voren gekomen dat verdachte op het moment van de beschieting niet aanwezig was op de plaats delict. Zijn voorlopige hechtenis is verlengd omdat er wel sterke aanwijzingen zijn dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld bij de (voorbereiding van de) beschieting.

Op donderdag 21 juni werd een kantoorpand aan de Teleportboulevard rond 23.00 uur beschoten. De politie stelde ter plaatse een onderzoek in en stelde vast dat het pand was beschoten met een antitankwapen.