Ruim 15.000 euro voor Mantelmeeuw

Ruim 15.000 euro voor Mantelmeeuw

Ruim 15.000 euro is de opbrengst van de collecte die in week 34 werd gehouden voor hospice- en terminale thuiszorgorganisatie De Mantelmeeuw. Tientallen vrijwilligers gingen met hun collectebussen huis-aan-huis op pad in Woerden, Harmelen, Kamerik, Zegveld en Linschoten.

Voor Jan Ulco Hylkema, de collectant met de hoogste collecte-opbrengst, was er een fleurig boeket.

‘Het valt me ieder jaar weer op hoeveel mensen De Mantelmeeuw kennen. En vooral: wéten hoeveel goed werk de Mantelmeeuw-vrijwilligers in het hospice en in de thuiszorg doen. Ik ben blij dat er daarom altijd zo gul gegeven wordt!’, zegt Hylkema, die voor het derde achtereenvolgende jaar collecteerde.

Stichting De Mantelmeeuw in Woerden geeft ondersteuning aan mensen in de laatste fase van hun leven. Dat kan niet alleen in het hospice aan de Meeuwenlaan maar juist ook wat terminale patiënten graag willen, thuis. Steeds meer mensen weten dat de goed getrainde Mantelmeeuw-thuiszorgvrijwilligers terminale patiënten en hun mantelzorgers ook thuis kunnen ondersteunen. De Mantelmeeuw besteedt dit jaar veel aandacht aan de bekendheid van deze bijzondere vorm van thuiszorg.

Wie geïnteresseerd is in wat De Mantelmeeuw doet kan elke eerste zaterdag van de maand een kijkje achter de schermen nemen bij het hospice aan De Meeuwenlaan.

Foto: De Mantelmeeuw