Ruim honderd Woerdenaren lieten alcohol staan in januari

Ruim honderd Woerdenaren lieten alcohol staan in januari

Ruim honderd inwoners van gemeente Woerden hebben afgelopen maand meegedaan met de IkPas-actie. Dit aantal is ruim twee keer zoveel als voorgaande jaren. Tijdens IkPas drinken deelnemers een maand lang geen alcohol en ervaren zij de positieve gevolgen hiervan.

In totaal hebben 23.747 Nederlanders zich dit jaar opgegeven voor de IkPas-actie. Gemeente Woerden leverde, mede dankzij de inzet van een aantal ambassadeurs, ruim honderd deelnemers.
Onder anderen Beweegteam Woerden, Buurtwerk Woerden en de voorzitter van Siveo hebben zich als ambassadeurs ingezet en zijn de uitdaging aangegaan. Als boegbeeld van de gemeente Woerden activeerden zij hun volgers om ook mee te doen met de actie.

Ook wethouder Arjan Noorthoek ging de uitdaging aan en dat beviel hem goed:

“Het was goed om aan de actie deel te nemen. Het maakt je bewust van op welke momenten je een biertje neemt. Uit mijn omgeving kreeg ik ook leuke reacties. Er zijn zelfs vrienden van mij bij de actie aangehaakt. Volgend jaar doe ik weer mee!”

Tweede IkPas-actie

Op 6 maart begint de tweede IkPas-actie. Tijdens deze actie zetten deelnemers hun alcoholgebruik veertig dagen op pauze. Belangstellenden kunnen zich vanaf 1 februari op ikpas.nl inschrijven voor deelname. Wie aan de actie deelneemt vindt op de website van IkPas handige tips om de actie vol te houden. Bijvoorbeeld alternatieven voor alcoholische drankjes.