Rutte: “Condoomactie kon na lang aarzelen toch doorgaan”

Rutte: “Condoomactie kon na lang aarzelen toch doorgaan”

Over de condoomactie die de Woerdense VVD hield is lang nagedacht. Dat liet premier Mark Rutte vanochtend weten bij Goedemorgen Nederland.

De Woerdense VVD deelde in aanloop naar de verkiezingen condooms uit. Op de pakjes staat de slogan ‘Voel de liberaal in je’. Rutte liet weten dat er lang is nagedacht over de campagne.

“Hier is lang over na gedacht, hier is over vergaderd en er is ook onderzoek naar gedaan. Na langdurig aarzelen is deze campagne toch doorgegaan. Dat is prachtig”, aldus Rutte.

Ook mediadeskundige Angela de Jong reageerde op de campagne.

“Volgens mij trekt hij de aandacht en dat is wat je wilt toch in een campagne? Of hij nou heel smaakvol is dat weet ik ook niet..”

‘Vrijheid en verantwoordelijkheid, dat is waar wij liberalen voor staan.’ Aldus woordvoerder Florian Bos van de VDD Woerden. Met deze actie hopen wij nog meer jongeren te betrekken bij de lokale politiek. Of we daarmee op veilig spelen? Wie zal het zeggen. Verantwoordelijk is het in ieder geval.

Slechtste slogan

De slogan die op de condoom verpakkingen staat was ook genomineerd voor slechtste politieke slogan. In die wedstrijd eindigde de Woerdense partij op de 7e plek. De slogan ‘Zo VRIJ als een aardbei!’ van de lokale partij VRIJ! Beverwijk kwam als winnaar naar voren.

Initiatiefnemer Florian Bos, is blij met de aandacht die ze voor de campagne hebben gekregen. In een smsje bedankte hij Mark Rutte.