Sc Woerden eindigt doelpuntloos tegen WDS

SC Woerden 1 verloor in de strijd om de bovenste plaatsen zaterdag kostbare punten tegen concurrent WDS. Beide teams die strijden om plek twee in de eindrangschikking en om deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse, hielden elkaar 90 minuten lang in de greep.

Veel goed voetbal leverde de wedstrijd in Driebruggen voor de derde periode niet op, wel was er strijd en druppelde het kansen op het grasveld van WDS. Aan beide zijden werd een bal van de lijn gehaald en Woerden had pech dat halverwege de tweede helft een vrije trap van Jeike Bergsma op de paal belandde en geen doelpunt opleverde.

De rest van de wedstrijd speelde het spel zich vooral af tussen de zestienmetergebieden van beide teams. In de eerste helft was het spelbeeld daarbij op en neer golvend en was de ruststand terecht. In de tweede helft kwam Woerden goed uit de startblokken en kwamen via de flanken ook diverse mogelijkheden om de score te openen. Maar het geluk en de scherpte ontbrak om de bal ook daadwerkelijk tussen de palen te krijgen. Ook WDS kreeg uit enkele vrije trappen en corners nog mogelijkheden om de score te openen en miste misschien wel de grootste kans van de wedstrijd, door één op één situatie met keeper Ramon Hoveling hoog over te schieten.

Slotsom was dan ook dat een gelijkspel de kansenverhouding eigenlijk wel goed weergaf. Volgende week zal het beter moeten van Woerdenzijde om dezelfde tegenstander nu thuis wel te kunnen verschalken. Die drie punten zijn gelet op de stand in de competitie en het programma van aanstaande weken (met onder meer aanstaand kampioen Gouda en stadgenoot en concurrent VEP op het programma) zeer welkom.

SC Woerden 2 won de wedstrijd voorafgaande aan het treffen van beide eerste elftallen op hetzelfde veld wel: het werd 2-4 tegen WDS 2, voor de ploeg van leider Dirk Zevenhoven.