SC Woerden stijgt naar 2e plaats

De laatste wedstrijd voor de winterstop speelde Woerden tegen thuis tegen Aarlanderveen. Na een 0-0 ruststand en een 0-1 achterstand wist Woerden in de laatste 5 minuten nog twee keer te scoren.

In de eerste helft was door het hoge tempo goed te zien dat beide ploegen niet voor niks bovenin meedraaien in de competitie. Met veel balbezit probeerde Aarlanderveen door de defensie van Woerden heen te komen, maar het was juist Woerden die voldoende mogelijkheden kreeg om de score te openen. De jonge ploeg werd vooral gevaarlijk via de buitenkanten en dat leverde voor onder andere Hamza Hajji, Kees Jansen en Patrick van Zwienen mogelijkheden op om te scoren. Maar helaas zonder resultaat. Omdat ook Woerden geen doelpunt toeliet was de ruststand 0-0.

Na rust werd Aarlanderveen sterker. Woerden had meer moeite om de tegenstander van het eigen doel weg te houden. Nadat Aarlanderveen een aantal kansen had gemist kwam Woerden toch op achterstand. De spits van Aarlanderveen kreeg de mogelijkheid om te draaien in de 16 meter en liet met zijn schot Ramon Hoveling kansloos. De periode daarna krijgt Aarlanderveen kansen om de wedstrijd te beslissen, maar Woerden houdt het bij de kleine achterstand.

Woerden blijft hierdoor in de wedstrijd en als het in de laatste fase alles of niks gaat spelen weet de ploeg in de 86e minuut de 1-1 op het scorebord te zetten. Jeffrey Buijt scoorde op aangeven van Roman Getrouw. Een mooie beloning voor het harde werken en ineens was alles weer mogelijk. En dat bleek want in de 90e minuut werd het nog mooier voor Woerden. Jordy Angenent werd vrijgelaten door de defensie van Aarlanderveen. De keeper probeert zijn afstandsschot weg te stompen, maar de bal belandde voor de voeten van een goed doorgelopen Jeffrey Buijt. Hij kon hierdoor eenvoudig zijn tweede doelpunt van de middag maken en Woerden op voorsprong zetten.

Woerden pakt door deze overwinning de tweede plaats in de competitie, door het verlies van NSV is de achterstand op de bovenste plaats teruggelopen naar twee punten. Ook staat de ploeg samen met Rohda 76 bovenaan in de tweede periode.