Sc Woerden verliest van Kamerik

Het eerste duel na de winterstop is voor Woerden 1 op een teleurstelling uitgedraaid. Op eigen veld wist de nummer 2 van de ranglijst niet te winnen van middenmoter Kamerik.

Soms heb je van die dagen waarbij alles tegenzit. Van Kees Jansen (blessure) en Roman Getrouw (blessure + schorsing) wisten we al dat ze er niet bij konden zijn maar tijdens de warming-up moest ook Jeike Bergsma afhaken. Opvallend was dat Jacinto Papilaya in de basisopstelling stond. Het was de beloning van zijn goede spel bij de jeugd en vorige week in het oefenduel van Woerden tegen EDO.

En of dit allemaal in de hoofdjes mee speelt is onduidelijk maar Woerden kwam binnen een kwartier al op achterstand en moest (net als in vele andere wedstrijden) opnieuw in de achtervolging. Binnen 2 minuten was de stand alweer gelijk. Een schot van Jordy Angenent werd door de keeper van Kamerik niet goed verwerkt en het was Jeffrey Buijt welke de terugspringende bal beheerst binnen tikte: 1-1.

Nog voor de rust kwam Woerden op voorsprong. Een pass van Jacinto Papilaya kwam via Hamza Hajji bij Patrick van Zwienen terecht welke zijn schot door Victor Schultz binnen getikt zag worden. Met een voorsprong werd dan ook de rust ingegaan en had iedereen het vertrouwen dat het voor Woerden wel goed zou komen.

Kamerik wist bleef echter in de wedstrijd en wist halverwege de 2e helft verrassend de gelijkmaker te scoren. In de periode daarna moest Woerden iets forceren maar dit lukte maar sporadisch. Woerden kon niet en Kamerik wilde niet. Het gevolg was dan ook een tempoloze wedstrijd.

Toch wisten de bezoekers 5 minuten voor tijd op voorsprong te komen. Daarna werkte Woerden wel hard en kreeg het nog mogelijkheden op de gelijkmaker. Dit lukte echter niet. De derby werd door Kamerik gewonnen.

Bij Woerden was de teleurstelling groot. Zelf verloor het dus maar zag ook dat de titelkandidaten NSV ’46 en Aarlanderveen wonnen en ook runner-up Rohda een zege boekte. Door deze resultaten is Woerden afgezakt naar de 4e plek en is de achterstand op koploper NSV opgelopen tot 5 punten.