SDO/Blijwerkt gaat puntloos het nieuwe jaar in

Dat de uitwedstrijd van SDO/Blijwerkt tegen Meervogels uit Zoetermeer een degradatiekraker zou worden stond vooraf al vast. Waar SDO/Blijwerkt nog geen enkel punt wist te halen in de voorgaande wedstrijden, was het Meervogels vorige week gelukt om van de hatelijke nul af te komen door knap te winnen van Nieuwerkerk. Meervogels kon om die reden met wat meer vertrouwen aantreden tegen SDO/Blijwerkt, hetgeen resulteerde in een overwinning voor de thuisploeg, 24-21.

Voor aanvang moet dat vertrouwen wellicht een kleine deuk zijn opgelopen toen de bus met de supportersvereniging van SDO/Blijwerkt de zaal betrad. Met zwaaiende vlaggen, tromgeroffel en luidkeelse aanmoedigingen voelde het als een thuiswedstrijd voor de spelers van SDO/Blijwerkt. Het eerste afstandsschot van Jelmer Beijeman was daarom ook meteen raak, 0-1. In de eerstvolgende tegenaanval van Meervogels werd van grote afstand gelijk de 1-1 gemaakt. De openingsfase liep voor beide teams voorspoedig met een hoog schotpercentage. Naarmate de eerste helft vorderde kregen beide teams verdedigend wat beter grip op elkaar. Het scoringstempo ging hierdoor omlaag, maar het bleef gelijk opgaan tot een 10-9 ruststand in het voordeel van de thuisploeg.

De vraag was hoe de spelers van SDO/Blijwerkt uit de kleedkamers zouden komen? In bijna alle voorgaande wedstrijden ging het aan het begin van de tweede helft mis voor de Kamerikers. Met die vloek werd voor het eerst echt gebroken. Hilbert van Koerten maakte vanaf de strafworpstip gelijk. De tweede helft leek voor de uitploeg te gaan worden totdat Meervogels de gouden wissel Danny Schulting inbracht in de aanval. Met maar liefst zes doelpunten uit een absurd hoog schotpercentage wist hij voor Meervogels de voorsprong te behouden. SDO/Blijwerkt kon daar zelf aanvallend te weinig tegenover zetten. Bij 20-16 wist de thuisploeg voor het eerst het gewenste gat van vier doelpunten te slaan. Bij een stand van 22-17 leek de wedstrijd gespeeld. Toch wist SDO/Blijwerkt er nog een laatste tegenoffensief uit te persen. De uitploeg kwam nog knap terug tot 22-20. Uiteindelijk waren de spelers van Onderlinge Verzekeringen niet meer bij machte om nog langszij te komen.

Door het zesde verlies op rij gaat SDO/Blijwerkt het nieuwe jaar in met nul punten. De eerste tegenstander in 2019 is wederom Meervogels. Gelijk de kans om het nieuwe jaar goed te beginnen door thuis revanche te nemen. Het wordt hoog tijd dat SDO/Blijwerkt zichzelf en de trouwe supporters gaat belonen.