SDO/Blijwerkt verliest de derby van het groene hart

SDO/Blijwerkt is ook in de zaal weer terug van weggeweest in de hoofdklasse. Als promovendus is handhaving het doel. In de openingswedstrijd van het zaalseizoen kwam zelfverklaard titelfavoriet Tempo op bezoek. In deze derby van het Groene Hart gaven de Kamerikers lang goed partij. Uiteindelijk werd het toch een duidelijke 17-28 overwinning voor de Alphenaren.

Het was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft ging gelijk op. In een volgepakte Schulenburch, waar de supportersschare Fort Oranje vierkant achter de formatie van Jesper Oele stond, had Tempo moeite om het tempo bij te benen. Bij een stand van 7-7 wist SDO/Blijwerkt zelfs een verassend gaatje te slaan naar 10-7 door twee strafworpen van Hilbert van Koerten en een afstandsschot van Manouk Kortman. Door twee tegendoelpunten vlak voor rust stond er na 25 minuten zuivere speeltijd 10-9 op het scorebord.

De druk om te presteren de tweede helft lag bij Tempo. Zij willen meedoen om de titel, maar de kans leek aanwezig om al gelijk in de eerste wedstrijd averij op te lopen. Tempo bleek goed om te kunnen gaan met die druk. De broers Tom en Jelle Steenbeek namen hun ploeg bij de hand door een hoog schotpercentage te halen van grote afstand. SDO/Blijwerkt had de tweede helft zichtbaar meer moeite mee te blijven scoren om in het spoor te blijven. Het eerste gat van vier doelpunten werd geslagen bij 13-17. Daarna wist Tempo het verschil langzaam uit te bouwen. Bij een stand van 17-23 was het gespeeld. Het lukte de spelers en ingebrachte wissels van SDO/Blijwerkt vervolgens niet meer om nog wat moois voor te schotelen aan het thuispubliek. Tempo liep uit naar een ietwat geflatteerde 17-28.

Volgende week reist SDO/Blijwerkt af naar Zeeland voor de wedstrijd tegen Top. Daar zal de formatie van Onderlinge Verzekeringen ook weer alles op alles moeten zetten om een resultaat te halen.