SDO/BlijWerkt verliest met duidelijke cijfers van DSC

In een gelijk opgaande eerste helft nam de thuisploeg elke keer een voorsprong, maar kon niet echt uitlopen omdat met name de vrouwen van DSC met scherp schoten Hierdoor ging SDO/BlijWerkt met een 10-11 achterstand de kleedkamer in. In de tweede helft ging er weinig goed aan de kant van Kamerikers doordat afspraken niet nagekomen werden en er slecht werd afgerond. Uiteindelijk leidde dit tot een vrij kansloze 16-25 nederlaag.

De start was goed van SDO/BlijWerkt. Hilbert van Koerten zette de thuisploeg meteen op een voorsprong. De ploeg uit Kamerik bleef vaak aan de goede kant van de score. Maar als er een voorsprong was van twee doelpunten, had DSC zijn antwoord meteen weer klaar liggen en bracht de stand snel weer op één verschil. SDO/BlijWerkt kon niet naar een grotere voorsprong toe werken, al waren er wel de mogelijkheden voor. De thuisploeg moest ook wel goed blijven schieten, omdat er aan de kant van DSC meer lengte in de afvang was. Hierdoor kon DSC veel langere aanvallen opzetten en meer schotpogingen doen. Het waren vooral de vrouwen van DSC die het antwoord klaar hadden liggen. SDO/BlijWerkt bleef aan het slot van de eerste helft al niet meer aan de goede kant van de score, want er werd met een 10-11 stand gerust.

Er was nog niks aan de hand, want als je tegen een ploeg als DSC één goal achter staat, dan is er nog alles mogelijk. Er werden in de rust duidelijke afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat de punten toch in Kamerik zouden blijven. Maar deze afspraken werden niet nagekomen en DSC maakte daar gebruik van en pakte een voorsprong van vier doelpunten en liep uit tot 11-15. Die marge van vier á vijf doelpunten verschil bleef lang in stand. Elke keer als SDO/BlijWerkt op vier verschil kwam bracht DSC meteen na de vakwissel het verschil weer naar vijf goals. De Kamerikers konden niet meer dichterbij komen. tegen het einde van de wedstrijd werd het verschil nog groter en uiteindelijk werd afgefloten bij een tegenvallende stand van 16-25.

Volgende week mag SDO/BlijWerkt naar TOP Arnemuiden. Dit is een bekende ploeg voor de Kamerikers. Maar willen er punten meegenomen worden uit Zeeland, dan mag het verschil tussen de eerste en tweede helft niet weer zo groot worden. Want ook TOP Arnemuiden hoort – net als DSC – bij de titelkandidaten.