SDO/BLIJWERKT VERLIEST NIPT VAN TWEEMAAL ZES

SDO/Blijwerkt komt pas laat op gang in deze wedstrijd. Na een matige eerste helft, waar veel spelers onder hun kunnen speelden, probeerden de Kamerikers de tweede helft de opgedane achterstand nog om te draaien. Dit lukt net niet en dus werd met 20-19 verloren van Tweemaal Zes.

Na de wedstrijd vorige week stond de hele afgelopen weken in het teken van de uitwedstrijd tegen Tweemaal Zes. SDO/Blijwerkt moest winnen om van de laatste plek af te komen in de poule. SDO/Blijwerkt begon in deze belangrijke wedstrijd dramatisch aan de wedstrijd en liep al snel tegen een achterstand aan. De ploeg zette alle zeilen bij om de schade beperkt te houden en kwam na een 3-0 achterstand terug naar een 5-6 voorsprong. Hierna ging het echter mis. Tweemaal Zes was feller en scherper en maakte dankbaar gebruik van de ruimte die SDO/Blijwerkt gaf onder en rond de korf. Tweemaal Zes liep uit naar een 14-8 tussenstand met rust. Nog voor rust werd er ingegrepen door Jesper Oele en kwamen Aimee Hoogeveen en Luka van der Vliet in het veld. Er werden twee speelsters gewisseld, maar iedereen kwam eigenlijk in aanmerking voor een wissel. SDO/Blijwerkt speelde ondermaats in de eerste helft. Het geloof leek er niet te zijn en na ieder klein foutje, wat genadeloos werd afgestraft door tweemaal zes, zakte SDO/Blijwerkt verder in elkaar. De Kamerikers waren toe aan de rust.

Na rust was er een heel ander spelbeeld. SDO/Blijwerkt kwam fel de kleedkamer uit en verkleinde de voorsprong meteen naar twee punten: 14-12. Er ontwikkelde zich een spannende wedstrijd waarin SDO/Blijwerkt de tweede helft aanzienlijk beter was dan de eerste helft. Helaas voor de Kamerikers bleef het wisselvallig. Goede momenten werden afgewisseld met mindere momenten waarvan Tweemaal Zes van kon profiteren. Tweemaal Zes pakte weer vier punten voorsprong en zo schommelde het ongeveer vijftien minuten heen en weer. Dan weer vier punten voorsprong voor Tweemaal Zes en dan weer twee punten. De laatste tien minuten kwam SDO/Blijwerkt weer dichterbij. Zelfs zo dichtbij dat er met nog twee minuten te spelen er een 20-19 tussenstand op het scorebord stond. De Kamerikse ploeg kon het alleen niet afmaken, er draaide nog een bal uit te korf en dan mis je net het beetje geluk wat je nodig hebt om in de wedstrijd om toch nog een punt te pakken. SDO/Blijwerkt kwam de eerste helft dus niet te boven en verloor de wedstrijd van Tweemaal Zes.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Avanti. Aankomende week weer opladen om volgende week weer te strijden om de eerste punten. De wedstrijd start om 15.30 uur op Sportpark Mijzijde.

Archief foto: Alex de Kuijper