SDO/BLIJWERKT verliest ook van FIKS

In de eerste helft tegen de medepromovendus, waarin SDO/BlijWerkt vaak tegen een achterstand aankeek van twee doelpunten, was er toch wel een andere ploeg te zien dan in de voorgaande weken. Meer strijd en beleving, dat een aantal wedstrijden niet te zien was als SDO/BlijWerkt op een achterstand kwam. Na een 14-11 ruststand, liep Fiks in de tweede helft snel uit naar een groter verschil en die klap kon SDO/BlijWerkt niet meer te boven komen. Eindstand 27-21.

Het strijdplan van de Kamerikers was om gretig te beginnen. Dit was in het begin misschien wel iets te gretig, waardoor SDO/BlijWerkt meteen tegen een achterstand aankeek van 2-0. Maar dit werd binnen een mum van tijd omgezet naar een 2-3 voorsprong. Dit was ook de enige voorsprong die de uitploeg heeft gehad in de wedstrijd. Fiks greep wel meteen naar een time-out. Na de time-out draaide de thuisploeg de rollen om en pakte de voorsprong. SDO/BlijWerkt kon de hele eerste helft bij blijven. Het had de kans om weer op een gelijke stand te komen. Maar helaas werd de strafworp, waarmee de stand op 11-11 kon komen, gemist en meteen daarna schoot Fiks weer zichzelf naar een voorsprong van twee doelpunten. Dit verschil bleef zo tot kort voor rust, toen maakte Fiks de 14-11. De Kamerikse ploeg speelde een goede eerste helft, maar had het vizier niet op scherp staan.

Het plan was om in de tweede helft weer dichterbij te kruipen. Maar dat plan mislukte omdat Fiks meteen raak schoot. SDO/BlijWerkt liet zich daardoor niet van de wijs brengen en pakte snel twee treffers om ervoor te zorgen dat ze bij konden blijven en misschien nog door konden drukken. Maar Fiks dacht daar anders over en zette aan. SDO/BlijWerkt was even niet goed bij de les en hiervan profiteerde de thuisploeg direct. Van een 15-13 stand liep de thuisploeg uit naar een 20-13 voorsprong. Deze achterstan konden de Kamerikers niet meer te boven komen. Af en toe kon men nog op vijf doelpunten verschil komen. Maar meteen daarna schoot Fiks weer de hoop weg, waardoor SDO/BlijWerkt verloor met 27-21. Een terechte nederlaag tegen Fiks dat gewoon een goede ploeg heeft.

Volgende week wacht de laatste thuiswedstrijd voordat de zaal in gegaan wordt. Rohda uit Amsterdam komt op bezoek. De uitwedstrijd ging verloren met 20-18, waar SDO/BlijWerkt wel een puntje had verdiend. De Kamerikse ploeg zal dit dan graag omgedraaid willen zien, om daardoor toch nog met een enigszins positief gevoel de zaal in te kunnen gaan. Aanvang 15.30 uur op sportpark Mijzijde.

Verslag: SDO/BlijWerkt