SDO/Blijwerkt verliest van DSC

Nadat vorige week verloren werd van Nieuwerkerk stond er deze keer de thuiswedstrijd tegen DSC op het programma. DSC is een ploeg waar SDO/Blijwerkt al meerdere malen tegen heeft gespeeld de afgelopen jaren en waar meerdere keren ook punten tegen werden behaald. Al moet gezegd worden dat SDO/Blijwerkt daar wel een heel goede dag voor nodig had. Zo begon SDO/Blijwerkt de wedstrijd vol goede moed om deze wedstrijd de eerste punten te pakken. De eerste helft werd er goed gespeeld en werd er ook veel gescoord. Er werd gerust met een 13-15 tussenstand. De tweede helft vergrootte DSC hun verdedigende druk. Hier konden de Kamerikers zich niet onder vandaan spelen. DSC wint uiteindelijk met 20-28 en SDO/Blijwerkt haalt voor het eerst de 20 doelpunten.

De wedstrijd begon onrustig van de kant van SDO/Blijwerkt. De ploeg wilde te graag laten zien wat ze konden en dit resulteerde regelmatig in kleine foutjes die meteen werden afgestraft door DSC. Zo pakte DSC vanaf het begin van de wedstrijd meteen de leiding en pakte een voorsprong van vier doelpunten. SDO/Blijwerkt knokte zich terug in de wedstrijd en pakte enigszins verassend de voorsprong. Op dat moment was dit dik verdiend. SDO/Blijwerkt maakte het DSC lastig in de verdediging en onderschepte veel ballen. Ook werd er aanvallend rustig gezocht naar de goede kansen en deze werden ook benut. DSC nam een time-out en probeerde de draad weer op te pakken. De rest van de eerste helft ging het gelijk op. Vlak voor de rust had SDO/Blijwerkt de mogelijkheid om met 14-14 te gaan rusten. De strafworp werd gemist en de daarop volgende aanval scoorde DSC nog. Zo stond er in plaats van een gelijke stand een twee doelpunten achterstand op het bord: 13-15.

De tweede helft was er een heel ander spelbeeld, DSC gaf nog meer druk dan in de eerste helft en SDO/Blijwerkt liet verdedigend juist het tegenovergestelde zien. Wanneer DSC weinig tot geen druk krijgt gaan ze vanzelf scoren en dat gebeurde ook. SDO/Blijwerkt daarentegen had moeite met aanvallen door de verdedigende druk van DSC. Door deze twee facetten liep DSC al snel uit naar een grotere voorsprong en was de wedstrijd gespeeld. SDO/Blijwerkt maakte uiteindelijk vlak voor tijd nog de 20e treffer en zo wordt er elke wedstrijd een doelpunt extra gemaakt. De scheidsrechter van dienst floot af bij een 20-28 eindstand.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Groen Geel. Wil SDO/Blijwerkt punten pakken, dan moet er echt meer gescoord worden. Om mee te doen voor de punten moeten er eigenlijk minimaal 25 doelpunten gemaakt worden. Aan het door onderlinge verzekeringen gesponsorde vlaggenschip van SDO/Blijwerkt de taak om dit de volgende wedstrijd een keer te gaan bewerkstelligen.