SDO/VerzuimVitaal verliest kansloos van Dalto

In de eerste ontmoeting tegen Dalto in Kamerik kon SDO/VerzuimVitaal stunten door met 31-30 te winnen. In de return kon SDO/VerzuimVitaal geen potten breken en verloor uiteindelijk zeer fors met 40-25.

Zoals verwacht startte Dalto scherp en fel. SDO/VerzuimVitaal kon bij blijven tot 4-4. Daarna liep Dalto weg. De Kamerikse ploeg verzuimde strak te verdedigen en bijna elke open kans werd benut door Dalto. De Driebergers bouwden gestaag de voorsprong uit naar zes doelpunten. Middels een time-out probeerde SDO/VerzuimVitaal het tempo uit de wedstrijd te halen en opnieuw duidelijk te maken dat de taken goed uitgevoerd moesten worden. Helaas bleek dit alsnog niet het geval te zijn. Dalto bleef goed aanvallen en hun kansen zeer goed benutten. Door het grote krachtsverschil werd de ruststand op 22-10 gezet.

In de rust werd goed besproken hoe het verder moest deze wedstrijd. De koppen gingen omhoog en er werd vrijer gekorfbald. Verdedigend werden minder fouten gemaakt. Dalto bleef echter ook goed schieten onder meer druk. SDO/VerzuimVitaal ging na zo’n tien minuten eindelijk zelf ook weer eens scoren. Uit de tweede helft kon SDO/VerzuimVitaal nog een paar lichtpuntjes halen door te blijven doorgaan en niet de wedstrijd helemaal weg te geven, ondanks de dikke achterstand.  De voorsprong van Dalto bleef de gehele resterende wedstrijd rond de vijftien goals verschil. In de laatste seconden van de wedstrijd maakte Dalto de veertigste treffer.

De groep Kamerikers die wel hun niveau haalde was het publiek. Ondanks het matige spel en de dikke achterstand bleven ze voluit zingen en springen. Ze overstemden het Dalto publiek heel de wedstrijd. Zelfs toen de wedstrijd was afgelopen kwam er meer geluid uit de kelen van de SDO/VerzuimVitaal supporters.