SDO/VerzuimVitaal verliest van zichzelf

Na het teleurstellende gelijke spel van het reserveteam was het vlaggenschip van SDO/VerzuimVitaal gewaarschuwd. Afgelopen weekend namen de spelers van SDO/VerzuimVitaal het op tegen Sporting Trigon.

Sporting Trigon begon de wedstrijd goed en wist al snel een 2-6 op het scorebord te zetten. SDO/VerzuimVitaal was aanvallend te gehaast en te veel bezig met het maken van een doelpunt. Helaas werden er te veel kansen gemist. En dat lag niet bepaald aan de verdedigende drug van Sporting Trigon. Jespel Oele greep dan ook snel naar een time out om de ploeg weer op scherp te zetten. Helaas had dat niet het gewenste effect. SDO/VerzuimVitaal bleef missen en de frustratie bij spelers nam toe. Gelukkig wist Hilbert van Koerten in de eerste helft nog twee keer te scoren waardoor de stand in de rust werd bepert tot een 6-10 achterstand.

Na de rust was het spelbeeld in eerste instantie hetzelfde. Coach Jesper Oele greep in en bracht wissels om toch nog wat te weeg te brengen. Met name Bouke van Koerten wist het vuurtje aan te wakkeren. Via twee doelpunten van hem werd het gaatje toch een stuk kleiner en was er nog wat mogelijk. Op dat moment liet SDO/VerzuimVitaal een schijntje van het normale niveau zien en was de zekere overwinning van Sporting Trigon, opeens toch niet meer zo zeker. Sporting Trigon ging daarop expres extreem lang aanvallen om het momentum over te nemen. Dit lukte deels, alleen schoten de Leidenaren belabberd. De laatste aanval van SDO/VerzuimVitaal leverde een zekere strafworp op, maar deze werd niet toegekend. In de laatste aanval van Sporting Trigon wisten zij wel te scoren en zo waren de druiven toch nog zuur voor de Kamerikers. Het werd 16-15.