SDO/VerzuimVitaal wint en pakt laatste strohalm

Nadat de inhaalwedstrijd afgelopen donderdag verloren werd van het Amsterdamse Rohda moest er gewonnen worden van Unitas/Perspectief om nog kans te houden op handhaving in de hoofdklasse. De sporthal zat helemaal vol met supporters van Fort Oranje en ook was er een bus vol supporters van Unitas/Perspectief afgereisd naar Kamerik om hun ploeg aan te moedigen.

Minuut stilte

Voor de wedstrijd werd er stil gestaan bij het overlijden van erelid Cora Burggraaf en werd er een minuut stilte gehouden. Ook was de plek waar Cora altijd zat versierd met bloemen, sjaals en een fotocollage.

Doelpunten en spanning

De wedstrijd begon voortvarend en in de eerste helft werd er veel gescoord. Er werd gerust bij 15-15. De tweede helft was qua doelpunten veel minder, maar dit werd gecompenseerd qua spanning. Het ging gelijk op en uiteindelijk trok SDO/VerzuimVitaal in de laatste seconden aan het langste eind: SDO/VerzuimVitaal won met 23-22 en houdt hiermee uitzicht op handhaving.

Zo sluit SDO/VerzuimVitaal een zware week af met een overwinning. Een overwinning die in teken stond van verdriet, trots en vooral heel veel vreugde, die zich heeft uitbetaald in twee punten.

Op 4 maart wacht de laatste (uit)wedstrijd bij SCO.