SDO/VV wint laatste wedstrijd van 2015

Zaterdag 19 november stond er voor SDO/VerzuimVitaal de uitwedstrijd naar Oost-Arnhem op het programma.

Een lastige uitwedstrijd, getuige het feit dat drie jaar geleden hier met één punt verschil en een hoop bloed, zweet en tranen gewonnen werd. Daarnaast speelt de ploeg uit Arnhem op het veld , net als de Kamerikers, in de landelijke hoofdklasse.

Op het voor zaalbegrippen vroege tijdstip van 15:40 uur werd er gestart door beide ploegen. Oost Arnhem kleunde er flink in en schroomde het fysieke contact niet. Scheidsrechter Cerdijn had alle moeite om de ploegen in het gareel te krijgen. Cerdijn, een uitstekende scheidsrechter, die zonder assistent moet fluiten. Een man heeft twee ogen en op dit niveau is dat gewoon niet te doen.

Beide ploegen schoten uit de startblokken en al snel stond het 4 – 4 door doelpunten van alle vier de SDO/VerzuimVitaal heren. Na de 6 -6 was het Oost-Arnhem dat via Rick Verdouw en Bas Broenink een gaatje sloeg. Na meerdere malen fysiek contact van Bas Broenink moest zijn broer Thijs Broenink het ontgelden en ging, mede door zijn broer, op de bon. Ondanks doelpunten van Dico Beijeman, Kim van Leeuwen en Hilbert van Koerten bleef het gaatje van drie staan tot de rust: 11 – 8.

Problemen dus voor het vlaggenschip uit Kamerik, hoe dit om te buigen? Zowel verdedigend als aanvallend moest er een tandje bij. En dat deed de Kamerikse formatie dan ook.  Flitsend werd er gestart aan de tweede helft, zowel verdedigend als aanvallend. Hilbert van Koerten verdedigde uitstekend tegen Rick Verdouw, die de tweede helft slechts eenmaal nog tot scoren zou komen. Jelmer Beijeman en Kim van Leeuwen hadden juist aanvallend de korf gevonden en schoten met scherp.

Daarnaast had Oost-Arnhem grote moeite met de verdedigende omzetting die coach Frits Haan had doorgevoerd in de rust. Via 11-8 in de rust werd het al snel 13 -13 en lag de wedstrijd weer helemaal open. SDO/VerzuimVitaal had duidelijk het momentum en gaf dit niet meer uit handen. Alleen Bas Broenink strubbelde tegen met enkele fraaie afstandschoten.

Maar na de 16 -18 ging ook Naduah Breedijk meescoren en werd er een marge van vijf doelpunten bereikt. Oost- Arnhem vocht voor wat het waard was, maar dit was niet voldoende. Met 22 – 24 ging SDO/VerzuimVitaal met de overwinning aan de haal, na een uitstekende tweede helft. Hiermee zijn de Kamerikers weer terug geslopen naar een tweede plaats achter het nog ongeslagen Meeuwen.

Er zijn nu twee weken om het korfbal op een lager pitje te zetten en bezig te zijn met andere dingen des leven. Zaterdag 9 januari  staat de thuiswedstrijd tegen DOS Kampen op het programma. DOS Kampen, een gevaarlijke ploeg die al enkele jaren tegen de subtop van de overgangsklasse zit. Het voorprogramma met de reserveteams start om 18:00 uur, waarna het vlaggenschip om 19:30 uur zal aanvangen in de Schulenburch.