Slimmer Gouda verslaat VEP

Op 16 maart kwam koploper Gouda op bezoek. Ondanks een superstart van VEP, wist Gouda de punten mee te nemen doordat het net voor en net na de rust scoorde. Het werd 1-2.

Zonder de geblesseerde Joost Brugman startte VEP flitsend. Al in de eerste minuut scoorde Max Willebrands met een schot van afstand. Ook daarna had VEP het betere van het spel en ging het nadrukkelijk op zoek naar de 2-0. Koploper Gouda stelde daar weinig tegenover, maar het was bekend dat het tactisch slim is. Tegenvaller was het uitvallen van Reza Sahertian. Toen Gouda in de blessuretijd van de eerste helft ook nog op gelijke hoogte kwam, wist VEP dat het na de rust aan de bak moest.

VEP startte ook de tweede helft feller, maar toch was het Gouda dat al snel scoorde. Even lette de VEP defensie niet goed op en de gasten kopten de 1-2 erin. Enkele minuten later leek Paul Kleinherenbrink de 2-2 te scoren. Deze werd echter wegens hinderlijk buitenspel afgekeurd. De rest van de tweede helft was niet best en bij vlagen gewoon slecht. Gouda geloofde het wel en leek zich meer te focussen op het ontregelen van VEP dan dat het wilde voetballen. VEP kon de gelijkmaker niet forceren. Aan het einde van de wedstrijd gaf Gouda nog een even gas, maar Thomas van der Steen voorkwam een grotere nederlaag door de bal van de lijn te halen.

Zeker de eerste helft heeft VEP goed spel laten zien en een punt had het wellicht verdiend. Gouda lijkt het kampioenschap niet meer te kunnen ontlopen met het puntverlies van Woerden en WDS. De strijd om plek 2 blijft ongelofelijk spannend. Volgende week komt SV op bezoek.