Spiegelkarpers uitgezet in de Van Kempensingel

Spiegelkarpers uitgezet in de Van Kempensingel

Hengelsportvereniging De Rijnstreek heeft zaterdag een groot aantal spiegelkarpers uitgezet in de Van Kempensingel bij Woerden. Door de uitzet krijgen karpervissers de mogelijkheid om op grote en bijzondere exemplaren te vissen. De vis-uitzetting is een onderdeel van een groter project waarbij het gehele watersysteem van de Singels en Oude Rijn met zijwateren tussen de Meern en Bodegraven is betrokken. Het project is in de eerste plaats bedoeld om karpervissers de mogelijkheid te geven om op grotere en bijzondere karpers te vissen

Met behulp van enthousiaste vrijwilligers van de vereniging zijn de karpers – voordat ze werden uitgezet – eerst gemeten, gewogen en op de foto gezet. Sportvissers die deze spiegelkarpers terug vangen, wordt gevraagd om een foto van de linkerkant van de karper te nemen en die met de vangstgegevens (datum, vangstlocatie, lengte en gewicht) te melden bij de hengelsportvereniging.

“Voor De Rijnstreek kan dit via de website www.hsvderijnstreek.nl. Na aanmelding van hun vangst krijgt de sportvissers van de vereniging te horen waar en wanneer de gevangen spiegelkarper voor het eerst is uitgezet, met welk gewicht en of de karper al eerder terug gevangen is.”

Foto´s Alex de Kuijper