Spoedoverleg bij Inwonersbelangen

Spoedoverleg bij Inwonersbelangen

Morgen overlegt Inwonersbelangen over de ontstane crisis na de verkiezingen. Daarna zal de partij met een verklaring naar leden en de pers komen. Veel wil fractievoorzitter van Assem niet kwijt over de situatie. Als de redactie van Woerden.TV hem spreekt is hij stilletjes, timide en vol verbazing.

“Dit is allemaal vers. Shit happens. Na de bijeenkomst vanochtend hadden we overleg. Hierna lazen we op Woerden.TV het bericht dat Arentshorst zich terug trekt”, zijn de eerste emotionele woorden die vrij komen.

De partij verloor met de verkiezingen twee zetels en hield daarmee twee plekjes over in de raad. Lia Arentshorst vervult de tweede plek in de partij en heeft recht op een zetel, maar besloot vanochtend om op te stappen en haar zetel mee te nemen. Vanuit de partij zou te harde en ongepaste druk zijn uitgeoefend om de zetel op te eisen voor andere leden. Daarmee heeft Inwonersbelangen nog maar 1 zetel over.

Van Assem reageert voor het eerst op de situatie. Al we hem vragen of er druk gezet is om de zetel vrij te geven blijft het stil en dan volgt er een antwoord.

“Ze kan van alles roepen. Maar alles zou moeten gebeuren in het partijbelang. Daar moeten kandidaten voor staan. Dit gaat nu anders en is individueel belang. We zijn een groep met een partij, bestuur en leden.”

Van Assem zegt zich wel gesteund te voelen door de partij.

“Voor mijn gevoel heb ik de steun van mijn partij. Ik heb nog geen ander signaal ontvangen. We spreken elkaar morgen. Dan informeren we leden en daarna de pers.”, aldus van Assem