Sportief in actie voor het Thomashuis

Zaterdag 7 april organiseert de Zegveldse Bart Bremmer voor de tweede keer Rondje Zegveld. Een hardloopevenement door Zegveld om geld op te halen voor een goed doel.

Het geld dat dit jaar wordt opgehaald gaat naar het Thomashuis in Zegveld. Het Thomashuis is een woonvoorziening waar 8 mensen wonen met een verstandelijke beperking. Rond de boerderij is veel ruimte voor verschillende hobby’s en interesse van de bewoners.

Hardlopen

Tijdens Rondje Zegveld kunnen de deelnemers verschillende afstanden afleggen: een route van 1,5, 5 of 10 kilometer. De route van 1,5 kilometer is bedoeld voor kinderen en start om 13:30 uur. De deelname hiervoor is €2,00 euro. De 5  km start om 14.00 uur en kost €5,00 euro. En voor de sportievelingen is er een route van 10 km. Deze start om 14.10 uur en kost €7,00.

Trampoline

Het geld dat wordt opgehaald met het evenement komt geheel ten goede aan het Thomashuis.  Rick Voorend vindt super dat er met het evenement geld wordt opgehaald voor het Thomashuis.

“We vinden het super dat dit voor ons gedaan wordt. Het geld kunnen we zeker goed gebruiken. We willen graag de schapenweide afmaken, nieuw tuinmeubilair en als het kan een trampoline aanschaffen. Ik weet zeker dat onze bewoners daar erg blij mee zijn.”

Zaterdag is Rick met de bewoners aanwezig bij het evenement om de lopers aan te moedigen.