Sportief spaart ontstellend zwak VEP

Dat VEP in Woerdense Verlaat met een 1-1 gelijk spel van het veld stapte was een mirakel. Op een paar gunstige uitzonderingen na, wandelden de zwart-witten gezapig, inspiratieloos en zonder enige samenhang over de grasmat. Het contrast met de thuisclub was groot. Sportief is geen wonderploeg, maar keihard werkend werd VEP voor schut gezet. Echter, de vaak opgelegde kansen werden niet benut en zo kwamen de bezoekers er genadig vanaf, Na een half uur kreeg Bob van de Haak, niet voor het eerst, vrije doortocht van de Woerdense defensie en deze keer schoot hij raak: 1-0. Tegen de verhouding in tikte Stan Daalhuizen vijf minuten later de gelijkmaker binnen: 1-1.

Na de rust bleef Sportief de bovenliggende ploeg, maar faalde opnieuw in de afwerking. In de slotminuten kwam VEP zowaar nog een keer dreigend in de buurt van het Sportief-doel. Tosca Wens, die als veldspeler de plaats van de geblesseerde Vijfhuizen had ingenomen, redde prima.

Archief foto: Alex de Kuijper