Sportlust ’46 boekt zakelijke 5-0 overwinning

De roodwitten hebben zaterdagmiddag een eenvoudige overwinning geboekt op sv Geinoord. Onder meer door drie doelpunten van Zakaria Issarti werd het 5-0 op Sportpark Cromwijck. Een grote score lag voor het grijpen, maar het bleef bij een handje vol treffers.

De nieuwe officiële mascotte van Sportlust ’46 werd voor aanvang van het duel bij het grote publiek geïntroduceerd. Sporty werd op 14 december jl. tijdens de Algemene Ledenvergadering welkom geheten door voorzitter Jan van den Heuvel.  De mascotte kreeg met het grootste gemak het publiek al opgewarmd voor aanvang de wedstrijd.

Sportlust ’46 voetbalde aanvallend en geconcentreerd de eerste helft. Geinoord probeerde, in tegenstelling tot de tegenstander van vorige week, voetballend onder de druk van Sportlust ’46 uit te komen. Maar het was Zakaria Issarti de in de 25e minuut na een goede voorzet van Nick verhagen de 1-0 voor zijn rekening nam. In de 37e minuut had Rick Wills de wedstrijd al vroegtijdig kunnen beslissen. Hij faalde echter van de penaltystip.

Ook na rust had Sportlust ’46 de wedstrijd, net als de goed leidende scheidsrechter, volledig onder controle. Het duurde dan ook niet lang voordat de 2-0 op het scorebord kwam door een goal in de 53e minuut van Mark van der Weijden. De 3-0 kwam van de voet van Rick Wills, waarna Zakaria Issarti nog tweemaal scoorde en de eindstand op 5-0 bracht.

Al met al was het een gemakkelijke overwinning voor Sportlust ’46, dat concurrent Sliedrecht tegen Montfoort geen fout zag maken. De roodwitten gaan daarom als tweede de winterstop in. De eerste wedstrijd na de winterstop is tegen WNC. Deze uitwedstrijd staat gepand op 19 januari 2019.