Sportlust ’46 boekt zakelijke 6-0 overwinning

Nadat vorige week met 4-0 werd gewonnen in de KNVB beker van Nieuwkoop, moest Sportlust ’46 het zaterdag opnemen tegen hekkensluiter GJS uit Gorinchem. Inzet was de 1e periode titel. De roodwitten hadden het alleen niet meer in eigen hand en waren afhankelijk van het resultaat van koploper Sliedrecht.
Halverwege de wedstrijd stond Sportlust ’46 al op een comfortabele 3-0 voorsprong. Met een fantastische vrij trap zorgde aanvoerder Robin Demeijer voor de 1-0. Man of the match Mark van de Weijden ging in de 39e minuut goed door en nam de twee nul voor zijn rekening. Voor rust kopte Sjoerd Vlasman Sportlust ’46 naar de 3-0 ruststand.
Sportlust ’46 speelde geconcentreerd, maar was slordig in de afronding. Al moet gezegd worden dat de sluitpost van GJS een aantal keren zeer goed redding bracht. Hij kon echter niet voorkomen dat in de 50e minuut Mark van de Weijden zijn tweede van de wedstrijd maakte. Negen minuten later zorgde dezelfde Van de Weijden voor de 5-0. Het slotakkoord was in de 85e minuut voor Zakaria Issarti.
Op dat moment stond Sliedrecht nog op 0-0 en was Sportlust ’46 virtueel periodekampioen. Wederom een late goal van Sliedrecht zorgde er echter voor dat, ondanks de 6-0 overwinning, Sportlust ’46 naast deze titel greep. Dit in tegenstelling tot het tweede team dat deze titel wel pakte.
Desalniettemin is trainer Patrick Loenen tevreden met zes overwinningen op rij. Volgende week wacht Heerjansdam, dat gelijk speelde tegen Nieuw Lekkerland. Aanvangstijd van deze uitwedstrijd is 14.30 uur.