Sportlust ‘46 verspeelt punten in slecht duel tegen Marken

Sportlust ’46 heeft zichzelf zaterdag een slechte dienst bewezen door tegen hekkensluiter Marken niet verder te komen dan een 0-0 gelijkspel.

De eerste helft probeerden de Woerdenaren het overwicht te krijgen, maar dat dit niet lukte hadden ze puur aan zichzelf te wijten. Totaal geen tempo en ook niet de zichtbare intentie om de tegenstander vast te zetten. Het enige wapenfeiten waren dat de scheidsrechter een doelpunt afkeurde na slap ingrijpen van Mike Verhagen en een bal tegen de paal van Lars van der Plank. Diezelfde Lars van der Plank, die de eerste helft de gevaarlijkste aanvaller was met nog enige dreiging, werd in de rust gewisseld.

In de tweede helft bleef Sportlust inspiratieloos. Marken probeerde te strijden voor elke meter. De laatste minuten waren de meest hectische van deze tweede helft toen de scheidsrechter een doelpunt van Marken afkeurde op advies van de grensrechter. Op de tv-beelden was te zien dat Remco de Rijk van dichtbij de bal tegen de arm van Nick Verhagen kopt terwijl zijn arm naast zijn lichaam zit, dus totaal geen bewuste handsbal. Sportlust kroop hiermee door het oog van de naald en voorkwam een debacle door van de nummer laatst te verliezen.

Op zaterdag 31 maart krijgt Sportlust de nummer twee, Volendam, op bezoek. Op dinsdag 3 april komen de amateurs van Feyenoord op bezoek voor de kwartfinale in de beker. De wedstrijd begint om 20:00 uur.