Sportlust ’46 wint door wilskracht en nadert koppositie

Sportlust ’46 deed goede zaken afgelopen zaterdag. De roodwitten wonnen zelf met 2-1 van GRC 14 en zag concurrent Sliedrecht drie punten verspelen tegen VV Nieuw-Lekkerland. Hierdoor nadert Sportlust ’46 de koploper op één punt.
De ploeg van Patrick Loenen begon goed en kreeg de eerste helft enkele goede kansen. GRC 14 speelde zoals verwacht defensief en probeerde het spel te vertragen. In de 28e minuut viel de meer dan verdiende openingstreffer. Waar eerst nog de paal werd geraakt nam Mark van der Weijden uit een hoekschop de 1-0 voor zijn rekening.
Ook na rust dicteerde Sportlust ’46 de wedstrijd en beperkte GRC 14 zich tot de tactiek die ze zich vooraf hadden opgelegd. In de 70e minuut kantelde de wedstrijd echter. Doelman Michael de Leeuw moest met een hoofdblessure het veld verlaten en werd vervangen door Tim Hoogendijk. De 1-1 kwam vervolgens letterlijk uit de lucht vallen.
Toch bleven de roodwitten geconcentreerd voetballen en gingen op zoek naar de overwinning. Al moet gezegd worden dat Tim Hoogendijk nog goed ingreep op een kans van GRC 14. Het was uiteindelijk invaller Rick Wills die in de 93e minuut voor de 2-1 zorgde. In de resterende zeven minuten blessuretijd kwam Sportlust ’46 niet meer in problemen.
Volgende week zaterdag spelen de roodwitten de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. Tegenstander is dan Geinoord. De ploeg uit Nieuwegein bezet momenteel de 13e plek met zeven punten. Aanvang van deze thuiswedstrijd is 14.30 uur.