Sportlust ’46 wint van FC Breukelen

Sportlust ’46 heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen en de uitwedstrijd tegen FC Breukelen met 2-5 gewonnen.

Sportlust ’46 startte overtuigend en zette met goed voetbal FC Breukelen vast. Alleen wisten de Woerdenaren niet te scoren in de eerste helft, ondanks de kansen. Een schot van Martijn Jansen ging naast het doel. Robin Demeijer probeerde het met een lobje over de keeper maar ook die bal ging er niet in. Ook Mitch van der Vlist had met een tweetal schoten het vizier niet helemaal op scherp. En Moussa Kalisse kwam een aantal maal dreigend in scorings positie maar ook zijn schoten misten kracht. Aan de andere kant moest Michael de Leeuw handelend optreden om de enige kans die FC Breukelen kreeg onschadelijk te maken, kortom Sportlust kreeg voldoende kansen maar verzilverde er te weinig.

De  tweede helft pakte Sportlust ’46 gelijk weer het initiatief. De hard werkende Rick Wils ontpopte zich tot echte aanvalsleider en was de verdedigers van FC Breukelen continue tot last. Het was aan de keeper van FC Breukelen te danken dat Sportlust niet tot scoren kwam.

Uiteindelijk was het dan toch nog snel in de tweede helft 0-1. Een uitstekend doelpunt van Zakaria Issarti was voor de keeper teveel en de 0-1 was een feit. Daarna ging het snel en Martijn Jansen maakte de 0-2. Rick Wils sleurde, joeg de verdedigers open daar profiteerde Moussa Kalisse tot tweemaal toe van 0-3 en de 0-4.

Achterin wisselde Wim van t Westeinde de routiniers Rory van Gulik en Robin Demeijer. Een slordigheidje in de verdediging betekende de 1-4. Sportlust bleef jagen op meer en het was uiteindelijk Rick Wils die toch weer zijn doelpuntje meepikte 1-5. In de slotminuut kreeg FC Breukelen nog een strafschop en die werd fraai verzilverd 2-5. Een volwassen overwinning met goed voetbal en met een elftal wat steeds beter in vorm komt.