Sportlust in 1/4 finale KNVB beker

Sportlust ’46 won op bezoek bij vierdeklasser FC Oegstgeest met 0-3 en bereikte zodoende de kwartfinales van het districtsbekertoernooi. De ploeg kwam geen moment in de problemen, maar daar zag het in de eerste helft niet naar uit toen Mark van der Weijden al vroeg een rode kaart ontving.
De wedstrijd was net 27 minuten oud toen Mark van der Weijden alweer naar de kleedkamers mocht. Hij kreeg van de arbiter een rode kaart nadat hij doorliep op zijn tegenstander. Al eerder werd al duidelijk dat Van der Weijden en de scheidsrechter van dienst geen hechte vriendschap zouden sluiten. Het bereikte met de rode kaart een summum. Een overtreding was het, een gele kaart ook nog wel, maar een rode kaart was te overdreven. Toch moet ook Van der Weijden weten dat het een onnodige actie was. Hij hoefde zijn tegenstander niet aan te tikken.
,,Het was onnodig. De scheidsrechter zocht hem ook wel en het was een mooie aanleiding om die kaart te trekken. Echter, je moet al niet in die situatie belanden. Dan kan je de tegenstander ook laten lopen, dat moet hij nog leren”, was trainer Patrick Loenen na afloop van het duel kritisch op zijn spits. Een duel dat door die rode kaart lastiger werd dan eigenlijk nodig was. ,,Er was eigenlijk niet zoveel aan de hand. Ja, we hadden nog niet gescoord maar zij gingen het ook niet volhouden. Dan valt die rode kaart en denk je toch: ,,het zal toch niet zo’n dag worden?” Na rust maakten we goed gebruik van de ruimtes en toen we de 1-0 maakten had ik ook niet het idee dat zij nog in de wedstrijd zouden komen.”
Via treffers van Remco de Weerd en twee keer Zakaria Issarti  stond de eindstand van 0-3 op het bord. Via Luke Molkenboer had Sportlust ’46 de score nog hoger kunnen doen laten uitvallen, alleen verzuimde hij om een strafschop tegen de touwen te schieten. ,,Ik ben over de tweede helft zeker tevreden. Daarin speelden wij heel volwassen, dat was in de eerste helft niet het geval. Ons primaire doel was om een ronde verder te komen en daarin zijn we ook geslaagd. De beker winnen zou leuk zijn, maar uiteindelijk speel je ervoor om bij de laatste vier te komen”, doelt Loenen op het feit dat dat een startbewijs oplevert voor de landelijke bekercompetitie. Nog één rondje moet de ploeg overleven, waarin het een betere ploeg zal treffen dan vierdeklasser FC Oegstgeest.
Verslag en video: Sportlust