Sportlust stelt teleur bij Deltasport

Sportlust heeft in Vlaardingen zijn meerdere moeten erkennen in Delta Sport. De ploeg van trainer Ton Pattinama was de bovenliggende partij, wist in duels vaak als winnaar boven te komen en kon Sportlust de gehele wedstrijd goed onder druk houden. Het was jammer dat de doelpunten die Sportlust tegen kreeg allemaal voorafgegaan werden door fouten in de laatste linie, op die manier kwamen de gastheren wel op een makkelijke manier aan de overwinning.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd snel duidelijk dat Delta Sport volle bak ging voor de overwinning. Over het hele veld was Delta Sport de baas en het wist de ploeg van trainer Wim van ’t Westeinde op alle fronten pijn te doen. Daar tegenover stond een Woerdense ploeg die duidelijk moest wennen aan een dergelijke felle tegenstander en de verdediging had er dan ook zijn handen vol aan. Delta Sport trok ten strijde maar in eerste instantie kwam het niet verder dan een fraaie vrije trap in de 24e minuut, vanuit deze eerste grote kans werd de bal echter over het doel van Fabian Jaarsveld geschoten. De wedstrijd leek even te draaien in Woerdens voordeel nadat in de 27e minuut Kevin Blonk goed wist door te gaan over de rechterzijde. De kleine rechtsbuiten van Sportlust dribbelde met de bal tot aan de achterlijn en leverde daar een voorzet af. Tot ieders verbazing was de voorzet zo scherp dat een speler van Delta Sport niets anders kon doen dan de bal tegen de eigen touwen aan lopen. Een voorsprong die op dat moment verrassend was want Sportlust had in de speeltijd daarvoor nauwelijks kansen kunnen creëren. Delta Sport liet zich niet van de wijs brengen en bleef Sportlust onder druk zetten. Dit leverde in de 35e minuut een goal op, de bal had al twee of drie keer weggewerkt kunnen worden door de Sportlust verdediging maar die lieten dit na en daarvan profiteerde Delta Sport optimaal ( 1-1 ). Nog was de honger van de thuisclub niet gestild, men ging door op de aanvallende manier van voetballen en ze wisten nog voor de rust een buitenspelval situatie te omzeilen en de 2-1 ruststand op het scorebord te zetten.

Sportlust wilde in het tweede bedrijf de bakens verzetten maar liep al snel achter de welbekende feiten aan. In de 55e minuut was er weer geklungel in de achterhoede van Sportlust. De linker aanvaller van Delta Sport maakte hier gretig gebruik van en wist op fraaie wijze de 3-1 binnen te schieten. Sportlust moest vanaf dat moment alles geven, probeerde dat ook wel maar het wist niet of nauwelijks kansen te creëren. Toch kwam Sportlust in de 68e minuut dichterbij door een doelpunt van Lars v.d. Plank. De buitenspeler van Sportlust haalde met een verwoestend schot uit vanaf 35 meter en zag de bal in de linker benedenhoek binnen gaan. Er was weer even hoop op een beter resultaat maar wat Sportlust ook probeerde, de ploeg was niet meer in staat om Delta Sport aan het wankelen te brengen. In de laatste fase van de wedstrijd probeerde Sportlust met een alles of niets spelletje alsnog een punt binnen te slepen, Delta Sport werd onder vuur genomen maar los van een paar kleine momentjes wist de ploeg uit Vlaardingen gemakkelijk op de been te blijven en wist het de 3-2 voorsprong over de finishlijn te trekken. Door deze uitslag maakte Delta Sport een sprongetje naar de vierde plaats terwijl Sportlust een pas op de plaats maakte op plaats 6.

Sportlust 46: Josien Verhoeven