Sportlust vanaf de penaltystip verder in bekertoernooi

Uiteindelijk moesten penalty’s de beslissing brengen bij de bekerwedstrijd Zuidland –Sportlust ( na 90 minuten stond er een 2-2 uitslag op het scorebord ), de Woerdense 1e klasser kwam als winnaar uit de bus en mag dus nog een ronde meedoen in het bekertoernooi.

Sportlust begon de uitwedstrijd tegen Zuidland met enkele wijzigingen in het elftal, een aantal spelers kreeg uit voorzorg rust ( Ismaël Quaddouh en Rory van Gulik ) en een tweetal spelers waren niet aanwezig vanwege andere verplichtingen ( Kevin Blonk + Jorn Uittenbogaard ). Ook vaste doelman Fabian van Jaarsveld bleef op de bank, hij werd vervangen door Twan Schimmel.

In de eerste helft liep Sportlust nog eens tegen twee dompers op, in de vijfde minuut moest Robin Demeijer geblesseerd het veld verlaten en 20 minuten later moest Mitch van der Vlist vroegtijdig van het veld af nadat hij een blessure opliep. De wedstrijd verliep in die fase enigszins onrustig, beide ploegen moesten elkaar aftasten en dit leverde maar weinig kansen op. Sportlust kreeg een kansje uit een vrije trap maar de bal van Sercan Kurdall werd gestopt. Aan de andere kant was het Twan Schimmel die de gastheren van scoren af wist te houden met een goede redding. Naarmate de eerste helft vorderde wist Sportlust wel een klein veldoverwicht te creëren en daaruit ontstonden wat kleine kansjes. In de 40e minuut wist de ingevallen Lars van de Plank een prima voorzet op Aimen Saïd af te leveren, zijn schot mistte echter de juiste richting. Twee minuten voor rust was het dan toch raak voor de Woerdenaren, Thabiso van Zeijl wist met een fraaie solo vanaf het middenveld zich zelf binnen de 16 meter vrij te spelen, zijn inzet verdween daarna prachtig achter de doelman van Zuidland en dus kon Sportlust met een 0-1 voorsprong de thee opzoeken.

De tweede helft was pas 8 minuten oud toen de thuisclub op gelijke hoogte wist te komen, Zuidland kreeg op randje 16 een vrije trap en wist de bal om het muurtje heen te krijgen waarna het speeltuig in de benedenhoek achter Schimmel viel. Even was Sportlust het spel kwijt en de thuisploeg bedacht dat dit het moment was om door te drukken. Dat leek zelfs in de 75e minuut te gaan lukken omdat de gastheren uit een snelle aanval zelfs de 2-1 wisten te maken. Vanaf dat moment stond Sportlust weer op en het wist binnen 3 minuten de achterstand weer ongedaan te maken. Vanuit de spits was het Aimen Saïd die zich liet aanspelen, hij draaide hierna knap weg van zijn directe tegenstander en zijn schot rolde buiten ieders bereik zomaar de rechterhoek in. ( 2-2) Hierna probeerden beide ploegen nog wel de beslissende treffer te maken maar ondanks een goede kopbal van Lars van de Plank ( goede redding keeper Zuidland ) bleef de 2-2 op het scorebord staan.

Een gelijkspel en dus penalty’s. De eerste serie van vijf strafschoppen werden door beide ploegen onberispelijk binnen geschoten. Bij de zesde strafschop van Zuidland verdween de bal over het doel van Twan Schimmel heen en dus mocht Jeroen Merk naar voren komen voor de winnende strafschop. Merk faalde niet en schoot Sportlust naar de volgende ronde, opmerkelijk voor Merk want hij speelde zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht van Sportlust in februari van dit jaar. Na lang blessureleed mocht Merk in deze bekerwedstrijd weer zijn opwachting maken en was met zijn penalty dus meteen weer heel belangrijk voor Sportlust.

Aankomende week speelt Sportlust de belangrijke competitie wedstrijd tegen Brielle, de wedstrijd op sportpark Cromwijck begint om 14.30 uur.