Sportlust verslaat JSV met 5-0 op nieuw kunstgrasveld

Sportlust ’46 is ongeslagen door de eerste ronde van de KNVB districtsbeker gekomen. In de laatste poulewedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld in Woerden werd JSV Nieuwegein met 5-0 verslagen.

Met Mike Verhagen als aanvoerder weer in de verdediging en Thijs Noordsij en Wadi Quirzane in de basis startte Sportlust ’46 de wedstrijd en probeerde JSV vast te zetten. Behoudens een aantal kleine kansen was de eerste helft een helft van aftasten en een wedstrijd die zich op het middenveld afspeelde. Vlak voor rust was het dan toch Rick Wils die een voorzet op fraaie wijze in het doel schoot en daarmee Sportlust ’46 haar voorsprong gaf.

In de tweede helft kreeg Sportlust ’46 iets meer ruimte. In de 60e minuut was het Moussa Kalisse die fraai de 2-0 binnen schoot en hiermee was de wedstrijd gelijk beslist. Mitch van der Vlist maakte de 3-0 en ook Rick Wils wist nog een doelpunt te maken. En als afsluiter wist Zakaria Issarti de eindstand op 5-0 te zetten.

Sportlust ’46 boekte een degelijke overwinning en kan zich de komende week gaan voorbereiden op de eerste competitiewedstrijd. Deze is zaterdag in Rotterdam tegen Xerxes/DZB om 14.30 uur.

Opening nieuwe kunstgrasvelden

Voor de wedstrijd werden de twee nieuwe kunstgrasvelden van Sportlust ’46 feestelijk geopend. Burgemeester Mokenboer en wethouder Stolk trokken de rood witte strik los bij de ingang van veld 1 en opende zo de nieuwe velden. Twee velden waar Sportlust blij mee is.

“Wij zijn erg blij met onze twee nieuwe kunstgrasvelden met TPE korrels.”