Sportlust verliest SDC Putten

De 3-0 overwinning van de Puttenaren was meer dan verdiend, het liet zien voor de punten te willen strijden en ze kwamen, op een enkel moment na, nooit in de problemen.

Eigenlijk was de wedstrijd tussen Sportlust – SDC Putten na een kleine 20 minuten al beslist, SDC Putten stond namelijk na 18 minuten op een 2-0 voorsprong en iedereen kon toen al zien dat Sportlust de klap niet meer te boven zou komen.

SDC Putten liet vanaf het eerste moment zien dat zij echt voor de punten naar Woerden waren gekomen, ze startte veel agressiever dan Sportlust en met snelle aanvallen wisten zij de gastheren direct onder druk te zetten. De achterste lijn van Sportlust straalde niet van overtuiging en daar wisten de mannen uit Putten goed mee om te gaan. Sportlust kon eigenlijk alleen maar met lange ballen vooruit te komen maar spits Nick van Baaren stond op een eiland en kon dus niet zorgen dat Sportlust onder de druk van de gasten uit wits te komen.

In de 15e minuut zette Putten, na een fout op het middenveld, een snelle aanval op, de bal werd vanaf rechts voor het doel van Sportlust gebracht waar spits Kurdal weg wist te lopen van Freek van Driel en de bal simpel bij de eerste paal in het doel wist te schieten. Een dompertje, maar het was al duidelijk dat SDC Putten gevaarlijker was dan de thuisploeg. 3 Minuten later kreeg Sportlust weer een klap te verwerken, Thijs Binnerts trok de spits van putten binnen de beruchte lijnen aan zijn arm en arbiter Aalders wees zonder pardon naar de penalty stip. Binnen 20 minuten stond Sportlust dus met 2-0 achter en dat was niet wat de Woerdense aanhang had gehoopt.

In het restant van de eerste helft zakte SDC Putten wat verder terug en kon Sportlust hierdoor langzaam gaan werken aan een optisch veldoverwicht zonder dat dat leidde tot uitgespeelde kansen.1 Kans was er te noteren, Nick van Baaren wist op korte afstand niet te scoren nadat de doelman van Putten een inzet niet kon vasthouden.

Aan het begin van de tweede helft was het Sportlust dat iets meer op de aanval ging spelen, het kreeg zowaar twee goede mogelijkheden, eerst was het Jaap Smeeing die oog in oog met de Puttense doelman kwam maar deze redde bekwaam. De 2e kans kwam op naam van Jorn Uittenbogaard, zijn mooie lobbal kwam echter op de lat en dus bleef de 0-2 stand op het scorebord staan. Naarmate de tijd verstreek werd Sportlust minder en kon SDC Putten met gemak op de been blijven, het werd zelfs weer iets gevaarlijker en toen Putten in de 75e minuut door Rick Degenaar zelfs op 0-3 kwam was het gedaan met Sportlust. De wedstrijd werd uitgespeeld zonder noemenswaardig kansen en SDC putten behaalde op deze manier een zeer terechte overwinning.

Door de verlies partij blijft Sportlust in de gevarenzone van de hoofdklasse A en het zal de komende week toch uit een heel ander vaatje moeten gaan tappen om zich naar een veilige plaats te spelen voor lijfsbehoud.

Volgende week gaan de mannen van Richard Middelkoop op bezoek in Katwijk bij Quick Boys, ook al bij voorbaat een zeer lastige wedstrijd maar voetbal blijft voetbal en je weet van te voren nooit wat er kan gebeuren. Moed houden is alles wat Sportlust nu nog kan doen en dat zal dan ook zeker gebeuren.