Start 2019 gezellig, veilig en schoon!

Oud & Nieuw staat weer voor de deur. Tijdens de jaarwisseling wordt er natuurlijk volop vuurwerk afgestoken. Om het voor iedereen gezellig te houden is het belangrijk dat we veilig omgaan met vuurwerk, rekening houden met elkaar en na afloop het vuurwerkafval weer netjes opruimen. Begin 2019 goed! Om het belang van een goede jaarwisseling extra te benadrukken laat de gemeente Woerden ook dit jaar het jaarwisselingsfilmpje zien.

Vuurwerkslachtoffers

Helaas vallen er nog elk jaar vuurwerkslachtoffers, ook in Woerden. In het filmpje wordt gewaarschuwd voor de gevaren van vuurwerk. Een moeder vertelt dat zij dit van dichtbij meemaakte. Haar zoon kreeg vuurwerk in zijn oog, niet omdat hij zelf vuurwerk afstak maar omdat iemand anders dat niet veilig deed. Haar zoon heeft hier nu de rest van zijn leven last van.

Na het knallen, opruimen met zijn allen

Op woensdag 2 januari kun je vuurwerkafval inleveren. Elke gevulde zak met vuurwerkafval is €0,50 waard en je ontvangt daarnaast een lot. Met het lot maak je kans op een van de 10 gratis sets bioscoopbonnen. De speciale vuurwerkafvalzakken zijn verkrijgbaar bij de vuurwerkverkooppunten.

De zakken met afval kun je inleveren bij de Milieustraat aan de Pijpenmakersweg in Woerden tussen 14:00 uur en 20:00 uur en bij Bemmel Container Service aan de Handelsweg in Harmelen tussen 07.00 uur en 17:00 uur. De winnende lotnummers staan vanaf 3 januari op woerden.nl/vuurwerk. De prijsuitreiking is op woensdag 16 januari.