Steun goede doelen tijdens Goede Doelen Dag Zegveld

Steun goede doelen tijdens Goede Doelen Dag Zegveld

Geld inzamelen voor goede doelen, dat is het doel van de Goede Doelen Dag die zaterdag weer plaats vindt in Zegveld. 

Er staan ook dit jaar weer verschillende kramen met sfeervolle woning-decoraties, sjaals, sieraden, cadeau-artikelen, boeken, kaarten, streekproducten en veel lekkers. Ook worden er voor jong en oud spelletjes georganiseerd en worden er auto’s gewassen. En dat alles om geld in te zamelen voor goede doelen.

De Goede Doelen Dag wordt elk jaar door drie goede doelen georganiseerd, die elk hun eigen producten verkopen of activiteiten organiseren. Emmy van Ingen zit in de organisatie van het evenement en kijkt uit naar de dag. 

“Het is erg leuk om met elkaar deze dag te organiseren. De dag wordt georganiseerd door drie goede doelen. Dit jaar zijn dat Stichting Ontmoeting, Stichting Woord & Daad en de Gereformeerde Zendingsbond. Daarnaast zijn er ook andere doelen die bekendheid geven aan hun werk en dat is erg belangrijk”, aldus Emmy van Ingen. 

Het is volgens Emmy noodzakelijk dat goede doelen hun werk kunnen blijven doen en daarom is fondswerving belangrijk.

“De organisatie van zo’n dag geeft een samenbindende band. Veel Zegvelders zijn actief en zijn allemaal leuke en lekkere dingen (streekproducten) aan het maken. Ook is er een appeltaart bak wedstrijd, een deskundige jury beoordeelt de ingeleverde taarten waarna ze per punt bij de koffie verkocht worden.”

De opbrengst van alle activiteiten is bestemd voor de goede doelen.