Stevige regen- en onweersbuien trokken maandag over de stad

Stevige regen- en onweersbuien trokken maandag over de stad

Stevige regen- en onweersbuien trekken over Woerden. Rond half 3 regende en rommelde het boven de stad. Later vanmiddag worden er nog meer buien verwacht.

Volgens Weeronline is er lokaal kans op wateroverlast door veel regen in korte tijd. Plaatselijk valt 30-50 millimeter neerslag. Ook is er kans op hagel en windstoten. De buien houden vanavond in het oosten nog een tijd aan. Elders neemt de onweerskans dan af.

Maar hoe zit dat nu met onweer. Hoe weet je hoever de onweer bij jou vandaan is. Weerman Dennis Wilt van Buienradar legt het in de video hieronder uit.

Beter weer

Komende dagen knapt het weer op. Morgen komen nog enkele buien voor, maar onweer wordt niet verwacht. De meeste buien doen het oosten en noordoosten van het land aan.

Woensdag blijft het droog, is er veel ruimte voor de zon en wordt het 23 graden aan zee tot lokaal 28 in het zuidoosten. Ook donderdag is het lange tijd fraai zomerweer met zon en enkele stapelwolken. Het wordt dan in het binnenland nog warmer met 27 tot lokaal 30 graden. Eind van de dag stijgt vanuit het westen de kans op regen- en onweersbuien.

Bron: RTV Utrecht   Foto: Pixabay