Succesvolle estafetteloop voor stichting Fotografie Tegen Armoede

Succesvolle estafetteloop voor stichting Fotografie Tegen Armoede

Eén goed doel, tien sponsors, vier keer tweeënhalve kilometer, 26 teams en een boel vrijwilligers; dé ingrediënten voor een succesvolle tweede editie van de Woerdense Estafetteloop. Gewonnen door het supersnelle team ‘The Bounty Hunters’ met de twee lopers Nanda Clarisse en Wilfred Verhagen. Slechts 35 minuten en 25 seconden hadden zij nodig voor vier rondjes parcours Sportpark Cromwijck. Het snelste complete team was team  ‘Vergeer’ met Joran Vergeer, Pim Vergeer en Dion Vergeer. Zij liepen 37 minuten en 28 seconden en wonnen de fotoworkshop, beschikbaar gesteld door Dies Groot.

Burgemeester Molkenboer liep dit jaar zelf mee met in zijn team wethouders Ivo Verhagen en Yolan Koster in haar rolstoel en mét haar enthousiaste viervoeter.

Tweede editie

Runnersclub Woerden organiseerde zaterdag 1 juli een succesvolle tweede editie van de Estafetteloop. Nieuw dit jaar was de kids run. Kinderen tot en met twaalf jaar liepen om het snelst een individueel rondje van 1.000 meter. Dian v.d. Boogerd van de Eben Haëzerschool was de snelste jongen, Noa Verheijen van Jenaplanschool De Kring was het snelste meisje.

Voordat wethouder Margot Stolk het startschot loste, maakte Fit2Go de lopers klaar voor de start met een collectieve warming-up. De Hardloopwinkel leverde de start- en finishboog, café restaurant El Rey de DJ die, samen met spreekstalmeester Wouter Verboon, de sfeer er goed in hield. Van Albert Heijn kwamen de versnaperingen, Herba Life stond bij de finish met isotone dorstlessers.

Opbrengst naar Stichting Fotografie Tegen Armoede

De opbrengst van de kids run en de estafetteloop én de schenking van BioRacer is voor de Stichting Fotografie Tegen Armoede van Dies Groot. Het bedrag wordt binnenkort bekend gemaakt. De Stichting Fotografie Tegen Armoede biedt sinds 2001 hulp aan succesvolle kleinschalige hulpprojecten voor mensen in extreme armoede, in samenwerking met betrouwbare mensen en kleine organisaties. Het geld komt uit al zijn foto-activiteiten en giften.

Foto’s: Alex de Kuijper