Te weinig chauffeurs: streekbussen vallen komende weken uit

Te weinig chauffeurs: streekbussen vallen komende weken uit

Busvervoerder Syntus heeft zo weinig chauffeurs dat in september en in de herfstvakantie (20-28 oktober) zo’n vier procent van de ritten vervalt. Uitzendorganisaties kunnen de toegezegde aantallen chauffeurs niet nakomen.

In totaal gaat het om zo’n 85 ritten per dag die niet door kunnen gaan, schrijft gedeputeerde Dennis Straat in een brief aan de commissie Milieu, Mobiliteit en Economie. De nachtritten en bussen die naar De Uithof gaan, rijden sowieso wel allemaal volgens dienstregeling. Welke bussen er niet zullen rijden is niet bekend. Syntus raadt aan om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Oplossing

Gedeputeerde Straat zegt dat hij in gesprek gaat met Syntus om de overlast voor reizigers zo minimaal mogelijk te maken. Ook moet er gekeken worden naar een structurele oplossing.

Keolis, het moederbedrijf van Syntus, legt op de eigen website uit hoe het kan dat er een personeelstekort is. “Het aantrekken van de markt heeft ervoor gezorgd dat het aanbod van arbeidskrachten in het algemeen en chauffeurs in het bijzonder is opgedroogd.” In geen enkele andere regio is het probleem zo groot als in Utrecht.

Bron: RTV Utrecht